• CT magyarázata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes felrakódásokkal együtt a ventrális liquorteret baloldali túlsúllyal szúkítik. CVI. korong laposabb,centrálisan mérs,fokban előboltosul, mely meszes felrakódássokal együtt a liquorteret mérs. fokban szőkíti. Kérem segítsen!!! Kell-e aggódnom az itt leírtak miatt?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki gerinc CT témában

        Kedves Kérdező! A nyaki gerinc CT a csigolya közti porckorongokon leír ugyan vízhiányos állapotból adódó ellapulást, enyhe kiboltosulást, de ezek szerencsére az ideggyököket, vagy a gerincvelőt nem érintik.Ezért emiatt nem kell aggódnia. Panaszai tornával, fizikoterápiával gyógyíthatók, karban tarthatók. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. augusztus 01., 19:14; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: