• Aurás migrén fejfájás nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg.hu! Ma reggel különös tünetre lettem figyelmes. Olyan volt mint amikor tartósan belenéz az ember pl. a lámpába és tartósabb ideig ott marad a "helye" a látótérben. Viszonylag nehezen (10-15 perc?) akart elmúlni, a végén pedig enyhe villódzás társaságában "távozott" a bal oldalon. Azt nem tudnám kijelenteni, hogy csak az egyik szememre volt jellemző a dolog, de a bal oldalon dominánsabb volt azért. Más tünet (a saját pánikolásomon) kívül nem jellemezte, utána sem fájt a fejem stb. Eddig nem észleltem ilyen tünetet magamhoz, viszont régebben volt, hogy egy-egy erősebb tüsszentés után "csillagokat, meteorokat" láttam, nem ahhoz volt hasonló. Illetve homályosabban sem láttam, csak ahol ott volt a "villódzás" ott értelemszerűen kevésbé láttam jól. Érdekes, de kicsit "ijesztő" történetszál. Tegnap vettem egy "újfajta" üditőt a boltban, melyben az eddig általam ismeretlen szukralóz édesítőszer is van. A nevére rákeresve feldobott jópár blogposztot, ahol írták, hogy migrént is okozhat. Ezután egy nagyon ijesztő kommentre bukkantam, 100%-ig megegyezett az én tünetemmel (2 üditő után, aurás látászavar) de több hasonló komment is volt: http://headacheandmigrainenews.com/splenda-migraine-trigger/#comment-51967 Az édesítőszerekkel nincs jó kapcsolatom, az aszpartámos üdítőktől is fáj a gyomrom.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a migrén aura témában

        Kedves Kérdező ! A leírt szemtünetek hátterében valóban lehetséges migrén aura , melyet nem követ a jellegzetes fejfájás.Többnyire jóindulatú, ritka, leginkább stressz váltja ki. Az üdítővel kapcsolatos észrevételeket nem tartom tudományosan megalapozottnak.Túl sok töprengést nem érdemel. Magam részéről az üdítők rendszeres fogyasztását helytelennek tartom. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. június 01., 18:51; Megválaszolva: 2019. június 07., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...