• Idegi gond...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! 7 hete egyik reggel jobbra forgó szédülésre ébredtem. Aznap kb. tízszer hánytam. A forgó szédülés ágyban fekve is tartott. Hallásom jó volt, szemtekerezés nem volt. 3 nap elteltével már csak szédülékenység volt, viszont ekkor kezdődött az iszonyatos fejfájás, ami még most is fennáll. Szédülékenység elmúlt, csak a tarkótájéki fejfájás maradt, ami viszont olyan erős, hogy a fájdalomcsillapítók sem hatnak. A fejfájással egyidőben kezdődött egy iszonyatosan szomjasság érzés, ami utána szintén napok alatt rendeződött. Azóta voltam vérvérelen, vizeletvizsgálaton, hasi uh-n, pajzsmirigy uh-n, doppler vizsgalaton, minden rendben. Cukrom is nézték hba1c is rendben. Vérnyomásom rendben. Kb. 4 napja újabb tünet lett. Talpzsibbadás, néha lábujjzsibbadással. A fejem fáj tarkótájékon továbbra is. A forgó szédülést megelőzően felső légúti gondjaim voltak, illetve egy fertőző herpesszel volt nálam egy barátnőm. A kérdésem hogy mi lehet ez, milyen iŕányban menjek tovább? Mi okozhat ilyen tüneteket? SM? Vagy ez ideggyulladás? Javasolt e MR? Esetleg posztherpeszes gyulladás? Mivel lehetne megállapítani a konkrét okot? Megtisztelő válaszát köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! A leírás alapján vírus fertőzésen esett át.Előfordul, hogy a tünetek elhúzódnak.Bár a felvetett betegségek fennállásának igen csekély a valószínűsége, mégis minél előbb szükséges lenne egy neurológiai vizsgálat, mert valóban előfordulhat akár komolyabb szövődmény is.A legtöbb esetben egy egyszerű fizikai vizsgálat elegendő a diagnózis felállításához, nem kell azonnal MRI vizsgálatra rohanni.Ezért ne késlekedjen, kérjen beutalót a körzeti orvosától neurológiára. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. május 06., 23:25; Megválaszolva: 2019. május 08., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: