• koponya mri vizsgálat kontrasztos

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Ma kaptam ezt a leletet. Szeretném tudni, hogy mit jelent. előre is köszönöm. A kamrarendszer normális helyzetű és tágasságú. A külső liquortér megtartott.Bal oldalon frontalisan éles szélű többgócú t2 hyperintenzitás látható.Néhány apró jelgazdag góc mindkét capsula externában,, a bal frontolateralis-insularis, subcorticalis fehérállományban elkülönül.A bal corona radiata kp. harmadában 8 mm körüli, halvány jelfokoódás figyelhető meg. A hátsó kamrasarkak körüli fehérállománban mindkét oldalon halvány, felhőszerű jelfokozódás figyelhető meg. Körülírt kóros kontraszthalmozás, térszűkítés nem látható. A septalt sinus sphenoidalisban, sinus maxillarisokban valamint az ethmoid régióban nyálkahártyamegvastagodás ábrázolódik. Vélemény: Mulitiplex, atípusos, chronicus fehérállományi laesio.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező ! Az MRI lelet a központi fehérállományban gyulladásos eredetű, több gócos elváltozást mutat.Ez a lelet csak a klinikai tünetekkel együtt értékelhető biztonságosan. Ha eddig nem járt neurológusnál, akkor most minél hamarabb jelentkezzen szakorvosi vizsgálatra,hogy a szükséges terápiát megkapja. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. május 04., 14:20; Megválaszolva: 2019. május 05., 06:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: