• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lányom (15,éves) kb:2 hete fejfájásra panaszkodik,hol erősebb hol gyengébb fokozatban ,Hányás,hányinger nem volt.Néha kis szédülés előfordul de nem számottevő,egyébb szervi problémákról nem tudunk,habár mostanában párszor alaccsony a vérnyomása!A háziorvosa Flector-t javasolt ,ideig óráig használt. Majd voltunk egy neurológiai vizsgálaton,amit megelőzött egy EEG vizsgálat! A szakorvos szerint az EEG vizsgálat semmi negatív dolgot nem mutatott,a doktornő szerint lehet akár migrénes fejfájás.+kb másfél hónapra kaptunk még MRI vizsgálatra időpontot....Majd írt ki egy Convulex 150mg gyógyszert napi 2x1 szemet! Majd egy hónap múlva kontrollt javasolt a gyógyszer miatt !A gyógyszerről a rendelésen csak annyit mondott hogy 4 hétig szedje folyamatosan ha van fájdalma ha nincs....Én csak otthon szembesültem a készítmény hatás-mellékhatásaival a betegtájékoztatóból.! Kérdésem az lenne a Doktornő felé, hogy nem túl erős ez a gyógyszer egy 15 éves lánynak? Hiszen csak felnőtteknek ajánlják a tájékoztató szerint. Kicsit félek hogy a gyógyszer hatása miatt. Ön mit javasol?:Forduljunk másik orvoshoz,keressünk más terápiát,vagy vágjunk bele a gyógyszerszedésbe? Válaszát tisztelettel köszönöm: András

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! 15 éves korban fellépő fejfájást mindenképpen ki kell vizsgálni.Helyes volt az EEG elvégzése,bár a tünetek nem utalnak egyértelműen epilepsziára.Mint írja, ez a vizsgálat negatív volt, azaz nem igazolódott agyi elektromos működészavar, mely epilepsziára utalna. Ennek ellenére az orvos antiepileptikus gyógyszert írt fel, mely véleményem szerint sem helyes gyógykezelés,nem javasolom az elkezdését. Migrénre utaló tüneteket sem látok.Ebben a korban vérszegénység,( labor!) alacsony vérnyomás, pszichés problémák gyakran szerepelnek kiváltó okként.A koponya MRI eredményét meg kellene várni.Addig tartós gyógyszerelés nem indokolt, nem szükséges.Ha a Flector nem eredményes, még bőven van a palettán fejfájásra való, enyhe fájdalomcsillapító, de a mindennapos gyógyszerelés ezzel sem javasolt.Türelem. Az MRI eredmény után bátrabban lehet terápiát javasolni, főleg nem gyógyszert, hanem gyógyhatású szereket,egészséges mozgást, jó levegőt,korának megfelelő életvitelt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 09., 19:58; Megválaszolva: 2019. április 10., 07:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: