• Csecsemőkori stroke

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr/ nő! Olyan probléma miatt fordulok Önhöz, hogy nővérem kisfia a 35 héten császárral megszületett, mert nem igazán volt mozgása és kezdett már a szivhangja is gyengülni. A magzat víz már szürkés színű volt, és a Babát újra kelett éleszteni. Az éjszaka folyamán agyvérzése volt ami a jobb agy feketéket érintette jobban, és többször volt görcse. A pici nem pisilt így most kap vízhajtót. Magától lélegzett, de elszállították MRI-re és utána már lélegeztetőre kellett tenni. Az orvos igazából sokat nem tudott mondani, azt mondta életveszélybe nincs, de a legrosszabb csoportba sorolta. MRI eredmény 1-2 napon belül lesz. A véleményére lennék kiváncsi, hogy milyen esélyei vannak a kisfiúnak és hogy milyen károsodását lehet számítani. Van rá esély, hogy teljesen felépül ? Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Kerekes Éva válasza a újszülöttkori agyvérzés témában

        Kedves Èrdeklődő, nagyon sajnálom, hogy ennyi mindenen mentek át. Pontos prognózist,hogy mi lesz, senki sem tud most mondani.Ezt az utat minden baba a szüleivel egyénileg teszi meg, és sok minden függ a családtól, a gyermeket gondozó neonatológustól, esetleg neurológustól, es a legtöbb a habiltációs kezelésétől. Azt javaslom, már most jelentezzenek be a Margit kórház fejlődésneurológiai osztályára, ahol egy heti kivizsgálást követően korrekt prognózist, és részletes útmutatást kapnak, hogyan előzhetik meg azt, hogy a baba sérült maradjon.A fejlődő idegrendszer plaszticitása miatt az első 7 hónapban a szakember által irányított habilitációs kezelés (ami nem azonos a gyógytornával!) komolyabb agyvérzés esetében is megelőzheti., hogy az idegrendszer fejlődése rossz irányban induljon el


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 05., 14:48; Megválaszolva: 2019. április 09., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: