• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Angliában élek, fülzúgás miatt MRI vizsgálatra küldtek. Az eredmény egy 5x4x4mm nagyságú agyi infarktust mutatott ki a jobb mediális pedunclében, illetve a mastoid sejtek ödémás elváltozását. Az agyi infarktus ijesztett meg, hiszen ennek semmi előzményét, tünetét nem észlelte. Ezt az elváltozást esetleg összefüggésbe hozzák a fülzúgással. További vizsgálatra neurológus szakorvos felkeresését javasolják. Az infarktus időpontját meg tudják állapítani további vizsgálatokkal? Mi okozhatja ilyen korban? Mik a további teendőm ezzel kapcsolatban? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Enikő

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agytörzsi infarctus témában

        Kedves Kérdező! A pedunculus, magyarul az agytörzs, életfontos része a központi idegrendszerneek. Itt a nagyagyhoz képest jóval szűkebb keresztmetszeten futnak a a gerincvelő irányába az idegpályák, itt helyezkednek el az agyidegmagvak, ezen a részen lépnek ki, és futnak az agyidegek.Többek között a hallóideg központ, az egyensúlyszervek is sérülhetnek, különféle okból. Hogy az Ön esetében mi állhat az infarctusos góc hátterében, csak további vizsgálatok deríthetik ki.Ha a vizsgálatok negatívak, akkor is a megelőzésre nagy hangsúlyt kell fektetni. Minden olyan tényezőt lehetőleg ki kell iktatni, ami az agyi erek elzáródásához vezethet. A kezelésnek részben vérhígító hatású gyógyszerek, de az egészséges életmód is részét képezi. Arra a kérdésre, hogy a leírt elváltozás pontosan mikor alakult ki, nem lehet válaszolni. A látott kép alapján annyi dönthető el, hogy friss stroke, vagy régebbi maradvány állapotról van szó.Friss esetben a klinikai tünetek lefolyása útbaigazít, ilyenkor a kezelés is egészen más jellegű. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 06., 16:31; Megválaszolva: 2018. november 07., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: