• Arcidegbénulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Kb. 10 éve enyhe arcidegbénulásom van. Eddig is láttam, hogy egyik oldalt sokkal szebb az arcom, de most állapította meg az orvos, hogy miért. Nyilván ez az esztétika miatt zavar. Érdeklődnék, hogy van-e erre bármilyen gyógymód ennyi idő után? Pl. Take ten kezelés? Van veszélye? Hova forduljak ezzel? Anno volt baj a fülemmel, gondolom akár attól is lehet, de konkrét okát nem tudom. Köszönöm a választ.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a arcidegbénulás témában

        Kedves Kérdező! A két arcfél aszimmetriája közismert dolog, nem szokott esztétikai problémát okozni. Arcideg bénulásról akkor beszélünk, ha a mimikai izomzat nem működik. Pl. nem tudja a szemét lecsukni, szája elferdül, homlokráncok kisimulnak.Valóban előfordulhat a betegség fül panaszokkal együtt is. Ha az orvos arcideg bénulást állapít meg, annak okát mindenképpen tisztázni kell. A centrális faciális paresis fontos góctünet, melynek hátterében szintén többféle elváltozás gyanítható. Ennek tisztázására koponya CT-re lehet szükség. Ha a legegyszerűbb u.n. Bell féle bénulás lép fel, aminek oka fellép meghűlés, huzatos helyen tartózkodás ( klima! )Az Ön esetében azonban nem hiszem, hogy ezekről lenne szó. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 03., 18:00; Megválaszolva: 2018. november 05., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...