Latászavar, zsibbadás

17éves lányom, aki 168 magas és 47kg az alábbi tünetekkel van..Hirtelen kezdődő bal oldali látászavar. A bal oldali szemével fekete foltot kezd el latni, ami akadályozza a látásban, homályosan és szaggatottan kezdi látni ilyenkor a mozgó tárgyakat, személyeket. Majd bal karja rá 5percre teljesen lezsibbad és nagyon erős bal oldali homloki fejfájás kínozza..Ez kb 10-15percig tart. Mi okozhatja és milyen irányban induljunk el kivizsgáltatni? Köszönöm, Marietta

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza migrén aurával témában

Kedves Kérdező!

A leányánál migrén aurával elnevezésű fejfájása miatt neurológiai kivizsgálás indokolt.Ha a vizsgálatok ezt a diagnózist alátámasztják, úgy különösebb aggodalomra nincs ok, mert ez gyógyszeresen kezelhető.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2017. április 28., 06:50; Megválaszolva: 2017. május 01., 07:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...
Érprobléma?
Jó napot kívánok Doktorúr! Az auras migrén tüneteim kb egy hónapja kezdődtek. Megfigyeltem, hogy nekem ezeket a migrénes rohamokat leggyakrabban...
Zsibbadásos, elviselhetetlen...
Tisztelt Doktornő! Kisgyermek korom óta kisernek zsibbadásos tünetek melyek során a fél oldalam teljesen mozgásképtelenné válik az arcom szintén, a...
Szédülés, elesés
Tisztelt WEBBeteg! Kedd délután a 15 éves lányunk megszédült itthon, elesett, a fejét beütötte. Vannak pillanatok, amikre nem emlékszik. Mindez...
Vigil komában van a lanyom