Neurológiai eredmény

Kedves Doktornő! Lenti eredményt kaptam ma az MRI vizsgálatom után. Mivel csak jövő héten megyek vissza kontrollra így nagyon hálás lennék ha segítene értelmezni a leletet, mert eléggé ideges vagyok miatta: Sagitalis T1, axialis T2. coronalis FLAIR, axialis diffúziós mérések készültek. A vizsgálatot kiegészítettük 3 D TOF MRI nagiographias szekvenciával, az arterias értörzsekre centráltan. Normális tágasságú külső és belső liquor terek láthatók, a kamrarendszer szimetrikus, jó helyzetű. A középvonali helyzetek eltérés nélkül. Az agyállományban bal oldalon fronto-parietalisan egy 7 x 8 mm-es körülirt magas jeladású terület van a fehérállományban, a kamrasík fölött. Egyéb állományi eltérés sem jeladásban, sem szerkezet tekintetében nem ábrázolódott. Térfoglalási jelek nincsenek. A meatusok, a belső fül képletei mk. oldalon rendben. A pontocerebellaris cysternák szabadok. A cranio-spinalis átmenetben a jobb kisagyi tonsilla az öreglyuk alsó síkját kb. 7-mm-rel distal felé meghaladja. A bal oldalon ép viszonyok. Az MRI angiographias sorozaton a jobb a. vertebralis igen gracilis, különösen az összeömlés előtti körülbelül 2 cm-es szakasza, lefutása kanyargós. Vélemény: demylelinisatio a bal oldalon a supratentoriumban. Variatios cranio-spinalis átmenet jobb a. vertebralis. köszönöm, üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza demyelinisatio témában

tisztelt érdeklődő!

Sajnos nem tudom interpretálni. az Mr-en lert elváltozás nem daganat, és lernak fejlődési rendellenesséegt is. De innentől kezdve azt, mi a 7*8 mm-es magas jeladású eltérés, azt csak az ön kezelőorvosa tudja majd tisztázni az ön neurolgiai státusza, korábbi betegségei és a többi lelete alapján.

megnyugtato leleteket és tünetmentességet kivánok!

Kérdés: 2016. május 26., 07:12; Megválaszolva: 2016. május 27., 19:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
demyelinisatios betegség
Tisztelt Szakértő! 2014.02.hó kettős látással kerültem kórházba, ami kb. 1 hónap alatt elmúlt. MR felvételen demyelinisatios betegségre...
Sclerosis multiplex - lehet kezdeti...
Tisztelt Doktornő! Szeretném a véleményét kérni, hogy lehet-e ez sm kezdeti státusza, vagy utalhat-e bármire? Kullancs vérvétel alapján...
MRI kielemézében kérem segítene...
A külső és belső liquor-terek megtartott tágasságúak. A középvonal nem diszlokált. Bal oldalon a nyúltvelő területén 3mm-es, T2 súlyozott és...
MIért én?
SM? Kedves Doktornő/Dokto Úr. Lehet, hogy szokványos az én problémám, de azért szeretném kikérni a véleményét. 40 éves nő...
Sclerosis multiplex lehet vagy nem?
Tisztelt Doktor Ur/Nö! 2001 karacsonyan hirtelen a jobb kezemen 3 ujj teljesen elgyengült, a kis, gyürüs, es mutato.Nem lebenult, nem elzsibbadt, hanem...