Végtagok zsibbadása

Tisztelt Doktornő! Két hete volt egy pánikrohamom életemben először. Azóta a tüneteim (zsibbadt az egész testem, heves szívdobogás, mellkasi nyomás, hányinger, félelemérzet, nyelési nehézségek, szédülés) szépen lassan elmúltak, azonban a lábujjakban, illetve a kéz ujjaiban jelentkező zsibbadás nem szűnik. A háziorvosom szerint pszichés eredetű a problémám (egy vérképet csináltatott, ott nem voltak eltérések) és próbáljak megnyugodni. A zsibbadás kezdetben a bal karomban, majd a bal kezem mutatóujjánál, aztán a jobb kezem kisujjánál, majd hol a bal, hol a jobb nagylábujjamnál jelentkezett. Olyan is van, hogy éppen nincs zsibbadás sehol. Néha izomgyengeséget is érzek, de meg tudok csinálni mindent, nem jelent nehézséget lépcsőt mászni vagy kinyitni egy befőttes üveget. Most 2 napja a jobb lábujjam, illetve a jobb karom zsibbad főleg. Nem fáj, érzek mindent, tudok mozgatni mindent, csak aggódom, hogy biztosan pszichés eredetű-e. Önnek mi a véleménye? Érdemes Milgammát szednem esetleg? Köszönöm előre is!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Levele alapján számomra is valószínű a panaszok szorongásos eredete. A Milgamma szedése a leírt panaszok kezelésére nem alkalmas.Ha aggodalmai, és zsibbadásai továbbra is fennállnak, akkor jó lenne pszichiáterhez fordulni, hogy a szorongását az általa javasolt gyógyszerrel hatásosan tudja megszüntetni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 28., 13:10; Megválaszolva: 2016. január 29., 07:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...