mire számithatok?

jo napot,,, egy ct eredménnyel kapcsolatban kérném véleményét......az L IV, V CSIGOLYA PEREMÉN OSTEOPHYTA FELRAKODÁSOK VANNAK,,,, AZ IV/V RÉS BESZÜKÜLT,, BENNE VACUUM PHENOMEN,, AZ L IV -ES KORONG KÖRKÖRÖSEN ELLAPULT.... MILYEN KEZELÉSSEL LEHET EZEKEN SEGITENI ÉS TULAJDONKÉPPEN MI IS EZ? EGY 2012ES MRI EREDMÉNYT IS IDEIROK,,,, AZ L. V-S. I. DISCUSBAN JOBB OLDALI MEDIO LATERALIS SÉRV EMELKEDIK ELÖ MELY A DURAZSÁKBOL KILÉPÖ S.I. GYÖKÖT DISCOLÁLJA COMPRIMÁLJA. MÜTÉT NEM TÖRTÉNT DE EGYRE NAGYOBBAK A FÁJDALMAIM,,,

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

A csigolyák közti porckorongok keményedése, rugalmasságának csökkenése a gerinc mozgásképességét beszűkíti, fájdalmat okozhat.Hirtelen megerőltető mozdulat, vagy krónikus terhelés sérvet okozhat, ilyenkor a kitüremkedő, vagy éppenséggel leszakadt porckorong az ideggyököt nyomja. Mint az Ön esete is bizonyítja, a sérvek nagy része műtét nélkül is kezelhető, a fájdalom, ha nem is véglegesen, de megszűnhet. Friss, erős fájdalmak esetén soha nem lehet az évekkel azelőtt készült CT, vagy MRI leletet alapul venni, mert a betegség, a kóros eltérés mértéke mind oldaliságban, mind mértékében

jelentősen eltérhet a korábbitól. Egy egyszerű fizikális neurológiai vizsgálat többet mondhatna Önnek, kérje neurológiai szakvizsgálatát.Ha a szakorvos jónak látja, és azt véleményezi, hogy Önnek műtét indokolt, akkor MRI vizsgálat nélkül is ideg, vagy orthopéd sebész vizsgálat javasolt. Ha műtétbe semmiképpen nem egyezik bele, újabb MRI vizsgálatnak nincs értelme. Ilyen esetben a szokásos fizikoterápiás, gyógyszeres kezelést kell megismételni.Sajnos a gerinc degeneratív betegségei kiújulásra hajlamosak, teljesen nem gyógyíthatók meg.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 19., 10:50; Megválaszolva: 2016. január 19., 16:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Műtét vagy terápia?
Tisztelt doktornő. 2 hete zsibbad a bal lábam. Ma meg vizsgáltak, ct re is küldtek. A leleten ami rossznak tűnik. L.IV. korong enyhe körkörös...
Gerincfájdalom?
Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert...
Hernia Disci.
Mri leletemmel kapcsolatosan szeretnék felvilágosítást kapni a panaszaimból kifolyólag./ Súlyom 60kg / Több ideje tartó kb másfél hónapja a bal...
Hátfájás - MRI
Tisztelt Doktornő/Doktor! Az MRI vizsgálaton a következő leletet kaptam. Kérem, segítsen értelmezni. A nyaki lordosis íve eltűnt, enyhe kyphoticus...
Műtét, vagy alternatív gyógyászat...
Tisztelt Doktor Úr/ Nő Édesanyám kb 2-3 hete jelenkező gerincproblémájára szeretnék tanácsot kérni. Kora miatt nagyon tartunk a műtéttől....