Érdeklődés

Kedves Doktornő! 3nappal ezelött este kezdődött a szédülésem azóta folyamatosan szédülök de csak akkor amikor lefekszem félek hogy Strokom van mert édesapám 2015.Júliusában ebben a betegségben halt meg. A szédülés mellett ha fekszem néha zsibbad a bal karom.De nincs beszéd zavarom és nincs hányingerem.Hypertóniás vagyok.Nebibeta gyógyszert szedek.Ezen kivül Londint mert mindenre allergiás vagyok lelet bizonyitja. Mit tegyek a szédülés ellen? Most a vérnyomásom 135/100 pulzus 89 Segitsen köszönöm Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A közel fél éve történt családi haláleset, az ezzel járó lelki bánat biztosan igénybe vette az idegrendszerét.Nem derül ki leveléből, hogy a lefekvéskor jelentkező szédülés meddig tart.Ha csak pár másodpercre bizonytalan a feje, tartósan nem "forog", vagy "süllyed, imbolyog" a világ, miközben émelyeg és nem tudja egyensúlyát megtartani, akkor ennek a "szédülésnek" hátterében nem szervi idegrendszeri ok áll. Azonban vérnyomása is, nyugalmi pulzusa is magasabb, mint amennyi életkorának megfelelne, Remélem, a 3 napja észlelt panasza hamarosan elmúlik, ha kipiheni magát, és elfogadja édesapja halálát. Semmi oka nincs azt feltételezni, hogy ugyanaz a betegség most meg fog ismétlődni.Ettől való félelme alaptalan, mondhatni "beteges" feltételezés.Tegyen meg mindent a betegségek megelőzése érdekében, vizsgáltassa ki magát, nyakizmait lazítsa el, végezzen gerinctornát, de elsősorban éljen egészségesen.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 04., 19:49; Megválaszolva: 2016. január 05., 06:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.