Mi tudok tenni a szédülés ellen?

Tisztelt Doktornő! Vasárnap óta különös szédülést érzek, amikor lefekszem az ágyra, és lerakom a fejem, vagy például ha nagyon felemelem a fejem, előrehajtom, vagy hátrahajtom. Ha székről állok fel hirtelen vagy simán csak állok semmi problémám nincsen. Múlt vasárnap valószínűleg tartom, hogy elestem egy szórakozóhelyen, mert a farokcsontom belül és a hátam közepénél is érzek fájdalmat azóta. Kellemetlen mondjuk a kádban ülni, mert a farokcsontom fáj belül. Szoktam tornázni, futni járni, de most egy felülést sem tudok megcsinálni vagy egy fekvőtámaszt. Két napja elmentem futni de úgy éreztem mikor bemelegítettem és csináltam pár fekvőtámaszt, hogy a hátam közepét valami nyomja lefele és fáj. Két fekvőtámaszt tudtam csak megcsinálni, de attól elmentem futni és futás közben is éreztem a hátamnál egy pontot. Nem folyamatosak a fájdalmaim, ha olyan ülőhelyzetben ülök akkor fáj a farokcsontom, vagy ha nagyon kihúzom magam akkor érzem a hátamnál vagyis a gerincemnél egy pontot ami fáj és a szédülés pedig ha lefekszem, vagy le-fel hajtom a fejem. Fejfájásom, fülzúgásom abszolút nincsen. Valami nyaki, gerinc probléma lehet ez? Úgy gondolom összefügg a szédülés ezzel. Mi tudok tenni a szédülés ellen? Köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Miért nem emlékszik rá, hogy a szórakozóhelyen elesett-e, vagy nem? Ha csak valószínűnek tartja, akkor feltételezem, hogy alkoholt is fogyasztott, esetleg dohányzott is.

Szédüléses panaszain egy ilyen éjszakát követően nem csodálkoznék. Amíg teljesen rendbe nem jön a gerince, ne erőltesse a futást.Próbáljon meg inkább lazítani, méregteleníteni.

A leírtak hátterében egyéb betegségre nem gondolnék.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 02., 19:28; Megválaszolva: 2016. január 03., 08:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.