Parkinson-kór okozza a remegésem?

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy hete elkezdett magától remegni az ujjam, de csak akkor mikor nyugalmi pozicióba tettem, mozgásra megszűnt, aztán ha ismét letettem, ismét elkezdett, elég nagy kilengéssel remegni, oldal irányba. Ez másnapra megszűnt, azóta 6 nap telt el, és eddig meg nem jelentkezett újból, most viszont indokolatlan mellfeszülesem van, fájnak és duzzadtak, a mellbimbóim pedig úgy állnak, akár egy kismamának. Terhes nem lehetek, mert jelenleg nincs partnerem, nem élek nemi eletet, a menzeszem pedig több, mint két hét múlva esedékes, tehát premenstruációs szindróma sem lehet. A kérdésem, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket. Egyébkent epilepsziás vagyok (kriptogen focális epilepszia) , amire gyógyszert is szedek (Neurotop 300) .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza ujjremegés témában

Tisztelt Érdeklődő!

A két panasz egymástól független, és nem utal nagyobb gondra, parkinson-kórra semmiképpen.

Nem minden remegés parkinson-kór, az Ön esetében így 28 évesen inkább fokális epilepsziás rohamra gondolnék, van ilyen rohamtípus is, hogy a beteg tudata megtartott, és csak egy izomcsoport ráng. De az ujjremegés lehet teljesen jóindulatú, kezelést nem igénylő tünet is, semmiképpen nem érdemes megijedni. Mikor legközelebb visszamegy az Önt gondozó neurológushoz, mondja el ezt az ujjremegést is, és reméljük, megnyugtató választ kap majd tőle is.

A mell-és mellbimbó feszülésének hormonális oka van, a ciklus közepén magas esztrogének miatt alakul ki, ez az időszak alatt fogamzóképes a nő, ezért mellbimbói megduzzadnak, melle megfeszül és fokozott a libidója. Ez normális jelenség, főleg ha huzamosabb ideje nem szeretkezett, mert egy 28 éves nő számára szükséglet a rendszeres nemi élet. Ezzel nem akarom azt jelezni, hogy igénytelen kapcsolatokat alakítson ki azért, mert éppen nincs jelen az életében a nagy Ö, de tudnia kell, hogy ezek természetes jelenségek Önnél.

Remélem, sikerült kicsit megnyugtatni addig is, ameddig az remegést megbeszéli a neurológusával.

Kérdés: 2015. december 25., 19:43; Megválaszolva: 2015. december 26., 11:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?