tic féleség

Szép jónapot Szeretném megtudni mi bajom és mivel lehetne kezelni gyógyszerrel, vagy milyen vizsgálatot ajánl hova menjek vele. Gyerekkorom óta van ez a betegségem és egyre gyakrabban olyan mint egy tic de bizonyos szituációkban pl. idegeneknél tudom visszatartani barátoknál már nem, rángás grimasz mikor ezeknek a rohamoknak vége van megnyugszom és utána újból jönnek nyögés makogás rángás olvasni se tudok egy sort normálisan olyan súlyos már stb.. 2-3 percenként vannak ezek a rohamok arra gondoltam hogy valami idegi alapú dolog lesz és ezek a kirohanások kitörések feszültségből származnak leginkább maga mit mond találkozott már ilyesmivel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza tic féleség témában

Tisztelt Kérdező,

Neurológiai szakrendelésre kéne elmenni. Amit én az első leírás alapján gyanítok, az a Tourette szindróma. Erre vonatkozóan talál leírást az interneten, /pl. https: //www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/625/a-tourette-szindroma-es-tunetei/ de a tényleges diagnózis meghatározását szakemberre kéne bízni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. december 02., 19:40; Megválaszolva: 2015. december 03., 18:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny