légzészavar

Tisztelt Doktornő! Egy furcsa légzésproblémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mely kb. néhány hete tart és rohamokban jelentkezik. Egy-egy ilyen roham során úgy érzem, mintha a légzésemet szabályzó automatikus mechanizmus hirtelen megszűnne, és ennélfogva mintha csak akaratlagos légzésbefolyásolással tudnám fenntartani a légzésemet, erre irányuló koncentráció hiányában pedig megfulladnék. Egy-egy ilyen roham átlagosan kb. 1-1, 5 órán keresztül tart, ill. naponta többször is jelentkezik. A panasz rendkívül kellemetlen, általában halálfélelemmel társul, mindennapi tevékenységeimet jelentősen befolyásolja. A roham rendszerint hirtelen kezdődik, és ugyanilyen hirtelenséggel múlik el (szinte pillanatszerűen) . Éjszakai fulladást, légzéskimaradást (apnoé) nem tapasztaltam, alvás közben tehát nem jelentkeznek ilyen rohamok, kizárólag éber állapotban. Fizikai terhelés, stressz, külső körülmények látszólag nem befolyásolják közvetlenül a rohamok kialakulását. Tervezem, hogy a problémát neurológus szakemberrel is kivizsgáltatom, de szeretnék előzetesen érdeklődni, hogy Ön szerint mi okozhat ilyen tüneteket, mely lehetséges okok állhatnak a háttérben.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza légzészavar, pánik témában

Kedves Kérdező!

Amit leírt, az pánik zavarnak felel meg.

Mielőbb keressen fel pszichiátert, mert a sűrű rosszullétek miatt feltétlenül szükséges gyógyszeres kezelés.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 02., 09:57; Megválaszolva: 2015. november 02., 11:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás