Porckorongsérv: hová forduljak a panaszaimmal?

Tisztelt Doktornő! Tavaly januárban sorozat bordatörésem volt v-vI-VII Rendszeres orvosi ellenőrzéseken mindent rendben találtak az összeforrással kapcsolatban. Április végén egy megemelés következtében a bal mellem alatt egy reccsenést hallottam. Másnapra belázasodtam, berekedtem. Nagyon fájt a hátam. A doktornő antibiotikumos kezelést írt fel. A röntgen nem mutatott semmi bajt. Továbbra sem javultam, egyre rosszabbul lettem. Sok anasz után végre kiderült MRI vizsgálattal, hogy a vII-VIII. CSIGOLYA KÖZÖTT GERINCSÉRV ALAKULT. Csak annyit mondtak a neurológián, hogy ez egy ritka elyen levő betegség. Ma már ott tartok, hogy folyamatosan húz a mellkasom, továbbra is fáj a hátam. Ha kicsit feszült vagyok, remeg a nyakam és a jobb kezem, valamint bekeményszik a nyakam.Olyankor Szinte nem tudok összefüggésekben gondolkodni.Valamint első perctől a bal mellem alatt hangos"zubogást" érzek ha eszem, vagy megiszom egy pohár teát.Ezt folyamatosan mondtam, de csak mindenki mosolyog. Véleményét szeretném kérni, hova forduljak a panaszaimmal, mert már a bal oldalamon a bordáim között is fáj a hátam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza bordaközi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Tavaly januárban bizonyára komolyabb sérülés érte, hogy ennek következtében három bordája is eltörött. Minden bizonnyal ekkor alakult ki a VII.VIII. csigolya közti porckorongsérv is. A bordatörés, mellkas zúzódást követően

a csontok ugyan összeforradnak, de sokáig érzékeny marad a helye. A porckorongsérv, ha a bordaközi ideget nyomja, okozhat tartós, kellemetlen bordaközi fájdalmat. Erre a neurológus tud megfelelő gyógyszeres kezelést javasolni.

Áprilisi lázas állapota, és a "megemelés" között semmilyen összefüggést nem látok. Jelenlegi panaszai nagyfokú idegfeszültségről árulkodnak. Ezt valamilyen testi, vagy lelki sérüléstől való félelme okozhatja. Orvosai a testi betegséget kizárták. Próbáljon meg lelkileg is megerősödni. Ehhez kerülje a további stresszeket, végezzen gerinc izomerősítő tornát. Evés, ivás közben jelentkező

panaszai miatt gastroenterológiai kivizsgálást javasolok.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. október 13., 21:35; Megválaszolva: 2015. október 15., 06:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Jobb oldali bordaközi fájdalom
Tisztelt Weborvos! 27 hetes kismama vagyok és kb. egy hete nagyon erős fájdalmat érzek a jobb oldalamon a mellkasom alatt. A fájdalom átsugárzik a...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...