Fél éve fennálló fejfájás, szédülés oka

Tisztelt Doktornő! Kb. féléve fennálló levertségem, szédülésem, émelygésem, koncentrációs és látótérzavaraim pár napja bal oldali tarkótájéki szorító fejfájással egészültek ki, amely fájdalomcsillapító hatására sem múlik. Korábbi életvidámságom erőtlenséggé, kimerültséggé változott. Februárban negatív koponya MR, április végén szintén negatív kontrasztanyagos koponya CT készült. Ön szerint indokolt-e a műszeres vizsgálatok újbóli elvégzése, úgy értem, az azóta eltelt időszakban kialakulhatott-e bármilyen szervi eltérés (pl. agydaganat) , vagy másban kell keresni a problémák forrását? Mindenesetre a neurológus a lelet alapján akkor semmilyen teendőt sem tartott szükségesnek. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Fejfájás, szédülés témában

Tisztelt érdeklődő!

Nem érdemes semmilyen műszeres vizsgálatot ismételtetnie (vizsgálatokat egyébként sem szerencsés, ha a beteg kéri- csak annak a vizsgálatnak van értelme, amit jól képzett orvos kér, alapos személyes vizsgálatot követően) , mert a hogy az Ön példája is mutatja, a vizsgálat nem gyógyítja meg.Biztos, hogy nincs agydaganata - mert az látszik az MR-en, kontrasztanyagos CT-n, és a panaszai nem agydaganatra, hanem inkább depresszióra jellemzőek. De érdemes felkeresni olyan neurológust, vagy pszichiatert, akár magánrendelésen, akiben bízik- és elmondani a panaszokat. Ha odafigyelve hallgatja meg egy értelmes orvos, a számára alkalmas időpontban, amikor nem kell egyszerre 10 beteget ellátnia- akkor nagy eséllyel meg tudja gyógyítani. Ehhez nem eszközös vizsgálat, hanem idő kell.

Gyógyulást kívánok.

Kérdés: 2015. július 22., 19:11; Megválaszolva: 2015. július 23., 19:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...