Koraszülött kisbabám

Üdvözlöm! Kisbabám koraszülöttként 28hetesen jött a világra.3.életnapon annyit mondott nekem a Dr.nője, hogy vannak apró éretlen erek, de nagyobb agyvérzésre utaló jel nincs.Látszólag nem is volt semmi probléma szépen elkezdett fejlődni.Viszont rá 3hétre észrevette, hogy hirtelen megnőtt a feje 3nap alatt 2cm.Átküldték Debrecenbe ahol kiderült az agykamrák tágulása. Azóta kapott ideiglenes shuntöt véglegeset is.Itt már a zárójelentésére az van ráírva, hogy III.fokú nem traumás agykamrai vérzés. Most akkor mégiscsak nagy agyvérzése volt? Mire számíthatok a fejlődésével kapcsolatban. Köszönöm válaszát Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza agyvérzés koraszülöttnél témában

Kedves Érdeklődő!

Az agvérzés az éretlen babánál áltaslában nem az első napokban jön létre, hanem később. Hogy nagy volt-e az agyvérzés, azt így látatlanban nem tudom megmondani. De azt látatlanban is megmondom, hogy a gyermeke gyors és szakszerű segítséget kapott. Hogy mire számíthat, azt most még senki nem tudja megmondani, de a gondozások során a neonatológus és gyermekneurológus, aki vizsgálja és figyeli a fejlődését, meg tudja majd mondani. Addig is végezzék el az előírt habilitációs kezeléseket, tarsák be a javaslatokat és énekeljen sokat a kisbabának, meg ez nagyon hasznos egy sérült agy fejlődésében- mert sokszor fordul elő, hogy a gyermek a fejlesztéseknek köszönhetően egészséges gyermekké válik. Gyógyulást kívánok, és addig nagyon sok türelmet!

Kérdés: 2015. július 08., 13:09; Megválaszolva: 2015. július 08., 23:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.