Jobbkar bénulás

Tisztelt Címzett! 7-8 hónapja feküdtem neurológiai osztályon, derék és felsővégtag fájdalom miatt. Infuziós kezelésben részesültem, valamint a háti szakaszon UH kezelést is kaptam. A fiziko th-s asszisztens egy fájdalmas csomót talált a gerincem mellett, amire az Uh kezelést adta. A második UH-os kezelést követően a jobb karom lebénúlt, nem tudtam megemelni, könyökben behajlítani. / az ujjaim mozogtak-mozognak / Ezt követően nyaki gerinc Mr vizsgálat történt mely a C III, IV, V, csigolyák között gerincsérvet diagnosztizált. Ezt követően 4-5-dik hétre nyaki gerincsérv műtéten estem át, melynek során CAGE behelyezése történt a fent említett csigolyák közé. Azonban a karom mozgása nem tért vissza. Az állapotom megegyezik a műtét előttivel. Ma már időnként zsibbad mind a két kezem és érdekes meleg érzetem is van időnként. Illetve oedémásodik. Kérdésem az lenne, hogy vajon a kialakult állapot valamilyen úton visszafordítható-e, illetve gyógyítható-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza nyaki prockorongsérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Ha a bénulást porckongsérv okozza, akkor van esély a teljes gyógyulásra, amennyiben ÖN keményen megdolgozik érte. Ehhez rehabilitációs szakember segítsége és gyógytorna szükséges. A megtanult tornát egész nap csinálnia kell otthon egyedül, csak az alvás és étkezés idejére függessze fel, és az előírt időpontokban be kell menni a gyógytornászhoz, illetve felvenni az egyéb fizikoterápiás kezelést. Ebben az esetben bízhat abban, hogy meggyógyul.

Ha a kezét hosszabb ideig nem használja, akkor az izmok elsorvadnak, a kiépített idegpályák "elfelejtik" a helyes működést, és ezt követően már teljes rehabilitáció már nem remélhető, de részlegesen még javítható a kar működése.

Kérdés: 2015. június 26., 12:00; Megválaszolva: 2015. június 28., 10:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.