Úszó ezüst foltok a szem látóterében rosszulléttel

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Édesanyámnak nagyjából egy éve kezdődő problémája van. Többnyire a bal szemének látómezejében hirtelen egy ezüstös folt kezd el lebegni, ennek kíséretében pedig vérnyomásának alsó per értéke magas, szédül. Az ezüstösség tart körülbelül 15-25 percig, többnyire utána pedig mérsékelt fejfájás marad az ellenkező oldalon. Ezen kívül megjegyezném, hogy 13 éve autoimmun SLE betegsége van amire napi 5 mg szteroidot szed, stresszesebb alkat, utóbbi időben pedig sok nyugtalanító körülmény is történt. Kardiológiai és szemészeti vizsgálat megtörtént, negatív lett. Szeretném kikérni szakvéleményét a problémájával kapcsolatban, illetve, hogy milyen orvost kellene felkeresnünk. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza látászavar témában

Tisztelt Kérdező!

Szakvélemény vizsgálat nélkül nem adható. Neurológus és háziorvos felkeresése javasolható. Jobbulást kívánok édesanyjának!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. május 22., 11:19; Megválaszolva: 2015. május 26., 22:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látásromlás oka tisztázható így?
Tisztelt Doktorúr! 22 éves fiú vagyok. Elég jól észrevehető látásromlás miatt tervezek menni a szemészetre, és bevallom őszintén bennem van az...
Felnőttkori kancsalság
Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete szédülés, hányinger (egyszer hányás) tünetek kezdődtek nálam. Pár nap után észrevettem, hogy a...
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
gyermekem gyakran szédül, felcserél...
gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a...
pillanatnyi látásvesztés
Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél...