Epilepszia és gyógyszerszedés

Tisztelt Doktornő! 14 éve szedek Tegretol CR 811mg-ot naponta, de így is vannak szemrángásaim, szedüléseim (ezt senki nem veszi észre) . Az orvosom aki neurofiziológus, neurológus, azt mondja már 1, 5 éve, hogy álljunk át Lamolepre. Az Ön válasza legutóbb az volt, hogy nem indokolt.....az orvosom azt mondja még fiatal vagyok és ha babát szeretnénk, akkor ez jobb, és lehet nem lesz ennyi mellékhatása. Mostanában az arcizmaim annyira merevek, hogy fáj, ha mosolygok...stb. Mennyire van esély, hogy bevállik nálam a Lamolep? Kb. mennyi idő mire a Lamolep felépítése után, lecsökkentik a Tegretolt? Június 1-jén kezdek átállni. Agyhártya-és agyvelőgyulladásból maradt vissza az epilepszia, ami 12 évesen jelentkezett az első menstruációmkor....elképzelhető, hogy csak a Lamoleppet kell szednem, és a Frisiumot nem (2, 5 éve szedem, mert a fejem berángott, és azt mondták, hogy a TEgretol magában nem velég úgylátszik) .Nagyon bizakodom a gyógyszerválltásban, csak meg kell tanulnom újra bízni egy másik gyógyszerben. A terápiás szintet ugyanúgy vérvétellel állapítják meg? Nagyon ronda az EEG-ém, ez még plussz indok a válltásra. Mennyi idő lesz ez körülbelül? Azt olvastam, hogy a karbamazepine mellett dupla adagban emelik az adagot, ez így van? Van rá esélyem, hogy bevállik a Lamolep, és nem fogok rohamozni gyógyszerválltás közben? Válaszát nagyon szépen köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia, terhesség témában

Kedves Kérdező!

Epilepsziás betegsége van ugyan, de állapotát a szorongás is rontja. Leveléből csak úgy árad a bizonytalanság és kétségbeesés, annak ellenére, hogy írja, jó kezekben van.

Én előző levelemben már kifejtettem a véleményem, nem szeretném megismételni.

Kérem, a továbbiakban a kezelőorvosa véleményét és javaslatát tartsa be.Nyilván tapasztalt orvos, és tudja, mit csinál. Az EEG miatt nem kell aggódnia, mert annál jóval fontosabb, hogy hatásos gyógyszert szedjen, megfelelő adagban, ami a tartós rohammentességet is biztosítja.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 30., 12:05; Megválaszolva: 2015. március 31., 17:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?