A stressz a gond?

Tisztelt Doktornő! Pár napja észrevettem magamon, hogy teljesen nyugalmi állapotban, azaz fekvés közben a lábaim - főleg a vádlim-, aztán a farizmom, majd a felső testemen is több izom tikkel. Láthatólag nem remeg semmim, csak "belül" érzem ezt a remegést, ami mozgatásra sem múlik el. Mozgás közben nincs semmi problémám. Nem zsibbad semmim, és nem is érzek különösebb izomgyengeséget sem, más tünetem nincs. Azt hozzátenném, hogy mozgásszegény és stresszes életet élek munkámból kifolyólag, de szedek pár hete magnéziumot is. Más, korábban diagnosztizált betegségem nincs. Ön szerint mi okozhatja ezt a jelenséget? Válaszát köszönöm előre is! N/27

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tik témában

Kedves Kérdező!

Abban az esetben, ha a mozgást csak érzékeli, de nem látható, akkor nem tik-ről van szó.Panasza azt jelzi, hogy nyugalomban sem képes lazítani, a stressz okozta feszültség az izmaiban is kóros ingereket vált ki. A rendszeres izommunka szükséges ahhoz, hogy a szervezet a felhalmozódott méreganyagokat sikeresebben távolítsa el, a keringés, az anyagcsere fokozásával. A stressz hatásos ellenszere lehet fizikai értelemben az egészséges mozgás, de a szellemi felfrissülést, regenerálódást is elősegítheti.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 15., 14:06; Megválaszolva: 2015. március 16., 07:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?