Fejfájás: mit tegyek?

Tisztelt Doktornő! Az elejétől kezdeném. 2014 karácsonya óta (már több mint egy hónapja) küzdöm fejfájással. Eleinte úgy kezdődött, hogy tikkelt a jobb szemem, az arcom le akart szakadni a helyéről, a tarkóm zsibbadt a halántékom pedig ki akart szakadni a helyéről. Január elején voltam neurológusnál és ő azt mondta, biztos hogy valamilyen izomhúzódásom lehet ami ideget is rántott magával, így írt fel Melodynt és Mydetont. Kontroll egy hét után volt, mivel ameddig ezeket a gyógyszereket szedtem, nem fájt a fejem, így úgy gondolta a doktornő hogy minden rendben, használ a gyógyszer és hagyjam abba a szedésüket. Így is tettem, fél napig bírtam (! ) . Erős fejfájásom miatt az orvos azt mondta szedjem akkor tovább ezeket, de ekkor már nem úgy használtak (naponta 2-3 órára mindig fájt a a fejem) . A héten visszamentem és közölte, hogy valami mozgásszervi (gerinc) problémám lesz ezért adott beutalót nyaki MR-re, és egy másik gyógyszert írt fel, migrénre, a Sibelium-ot. Most szedem 3 napja ezt a gyógyszert és úgy vagyok vele hogy nem fáj csak estefele egy kicsit a fejem. Viszont a nyakam és a bal lapockám is fáj kb egy hete. Fogalmam sincs mi bajom lehet. Őszintén, félek, hogy már valami komolyabb, így jövőhéten egy másik orvost is fel fogok keresni, de feltétlenül érdekelne az Ön hozzáértő véleménye is. Esetleg keressek fel egy fejfájás ambulanciát? Vagy mit tegyek? Tanácstalan vagyok. Köszönöm a segítségét és a türelmét. Üdvözlettel: Szinak Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyaki gerinc fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az Ön fejfájása nem migrénre jellemző. Krónikus, mindennapos fejfájás kivizsgálására meghatározott protokollok léteznek. Az Ön esetében az orvosa nyaki gerinc eredetű fejfájásra gondolt, amikor megvizsgálta.Ezt alátámasztandó, kivizsgálását nyaki gerinc MRI vizsgálattal folytatja. Az általa felírt Sibelium nevű gyógyszer is megfelelően hat.

Nem gondolom, hogy ebben a folyamatban egy másik orvos hathatósabban tudna beavatkozni.

Talán ha a Sibelium mellé ismét izomlazítót, Mydetont is szedne, a nyaki gerinc melletti izomzat ellazítása szüntetné a fájdalmakat. Ezeket a tüneteket nagyban elősegíti a nagyobb bajtól való félelme is.Erre azonban nincs oka.Orvosa egyelőre mindent megtett, amit lehetett. Bízzon benne, és ne kapkodjon.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 06., 21:56; Megválaszolva: 2015. február 08., 08:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás