Fejfájás: lehet a betegség utóhatása?

Tisztelt Zsuzsanna! 27 éves lány vagyok, és 2hete folyamatosan fáj a fejem. A fájdalom betegséggel kezdődött, influenza, mandulagyulladás. Mostanra azonban meggyógyultam, de a fejfájás maradt! Folyamatos nyomást érzek a tarkómnál és néha-néha belehasít a fájdalom a halántékomba és a fejtetőmbe és ilyenkor émelygek is! A nyomás fájdalomcsillapítóra se múlik az éles fájdalom igen, de visszatér! Mi bajom lehet? Ön szerint lehet még a betegség utóhatása vagy forduljak szakemberhez? A háziorvos csak annyit mondott, sajnos ez ezzel jár! (1 éve pszichiaterhez járok pánikbetegséggel, melyre 2X1 Frontint szedek, de eddig semmilyen fejfájás nem jelentkezett) Köszönöm a válaszát! Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A pánik betegek is lehetnek influenzásak, vagy szenvedhetnek egyéb bakteriális felső légúti fertőzésekben. Ezeknek, ritka esetben, vagy ha nem elégséges a kezelés, további szövődményei lehetnek.Leggyakrabban az orr, a homlok, az arcüreg gyulladás okozhat kellemetlen fájdalmakat.Ezeket azonban könnyű felismerni, és a megfelelő antibiotikummal, a felső légutak tisztításával jól lehet kezelni.

A panaszai leírását mindenképpen "színezi" az, hogy pánik beteg, talán valóban feleslegesen aggodalmaskodik.Fájdalomcsillapítók mindennapos alkalmazását nem javasolom.

Háziorvosa biztosan jól kézben tartja a dolgokat.

Nem írja, hogy mennyire súlyos az asthmája, és milyen gyakran alkalmazza az inhalátort, de nem feledje, hogy túladagolás is okozhat az Önéhez hasonló panaszokat.Ha az említett kezelések ellenére fokozódó fejfájás, hányinger, láz, elesettség lépne fel, akkor a koponyaűri szövődmények kizárása céljából koponya CT vizsgálat szükséges.

Erre az Ön esetében remélem, nem lesz szükség.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 05., 20:15; Megválaszolva: 2015. február 08., 07:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás