migrén aura

Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Talán pont Önnél voltam vizsgálaton úgy 3 éve. Az előtt volt először életemben migrén aurám látászavarral illetve jobboldali zsibbadással. Azt mondta, hogy ha ez többször előfordul akkor vizsgáltassam ki magam azóta kb 2-3 szor jelentkezett ez a betegség de egyre elviselhetőbb tünetekkel és egyre kevesebb ideig tartott. Tavaly télen viszont jött egy rosszul lét amikor szédültem és kettős látásom volt napokig, így elmentem egy agykoponya MRI vizsgálatra ahol a jobb halántékomnál találtak egy kb fél-egy cm-es cisztát, de minden más rendben volt. Azt mondták nem kell miatta aggódnom lehet h születésem óta ott van. Ezen kívül a jobb szemem előtt úszkáló foltokat látok. Pluszban egy hónapja a jobb fülem mögött egy ciszta bedagadt ami vissza húzódott de nem múlt el teljesen. Ezek között a tünetek között van össze függés? mi lehet a bajom? említették, hogy lehet egy gyulladás a szervezetemben de a góckutatásokon se találtak semmit.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

Szerencsére, a migrén az Ön esetében csak ritkán jelentkezik és jóindulatú. Mint legtöbbször, a koponya MRI nem mutat ki lényeges eltérést, mert ez a fejfájás funkcionális eredetű. A ciszta valóban gyakori veleszületett eltérés, tüneteket nem okoz. A szeme előtt úszkáló foltok az üvegtestben lévő apró kis szemcsék, csak akkor zavaró, ha követi a mozgásukat. Ha nem fixál rájuk, nem zavarják a látását.

A fül mögötti gyulladásnak az eddig említettekhez semmi köze nincsen, jól ki kell tisztítani és fertőtleníteni.

Kizárólag a tavaly télen lezajlott, napokig tartó szédülés, és kettőslátás jelenthetett gondot, valószínűleg egy vírus fertőzés okozhatta.

Mondjuk azt, hogy jelenleg majdnem egészségesnek mondható, a kisebb problémáktól eltekintve, hosszú távú összefüggéseket nem látok, lehetőleg Ön se kombináljon efféléket.

Minden jót kívánok.üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 28., 19:20; Megválaszolva: 2015. január 28., 20:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...