Epilepszia műtét javasolt lehet?

Epilepsziás beteg embernél aki már több mint 40 éve gyógyszeres kezelés alatt áll és most nincsenek rohamok, de hogy a betegségem, és gyógyszert se kelljen szednem, ön (ök) Ajánlanák a műtétet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Nem, ebben az esetben műtétre nincs szükség. A mütét csakis kizárólag egy típusú, bizonyos temporális epilepsziánál végezhető, amennyiben egy év alatt több epilepsziaellenes gyógyszer ki lett próbálva maximális adagban, és a beteg nem rohammentes. Rohammentes beteget nem műtenek. Mütét után nem mindegik beteg tudja leépíteni a gyógyszert. A mütét egyébként az agy egyterületénk amputáviójával jár, ezért csak a rohammentesség a cél, a gyógyszermentesség nem. De ha megbeszéli az orvosával, fokozatosan talán le lehet építeni a gyógyszert-vagy legalábbis megpróbálni.

Kérdés: 2015. január 28., 13:20; Megválaszolva: 2015. január 29., 22:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...