Thiamin-hiány?

Kedves Doktornő! A problémám abból fakad, hogy 2 éves kisfiam nem tud állni kapaszkodva sem, ill. menni sem tud. Mászni tud, egyenes háttal ül és a térden állásnál is egyenes a háta. Több vizsgálatot elvégeztek nála. ENG ill. EMG vizsgálat alapján hypomyelinizatios polyneuropathia merült fel. Végeztek lumbálást, ill. koponya-és gerinc MR-t. Minden eredménye negatív lett. Emellett még az ENG, EMG vizsgálat előtt SMA irányába genetikai vizsgálatot is kértek. Ennek az eredménye tavaszra várható. 1 hónappal ezelőtt elkezdtem méhpempőt adni neki (a B vitamin és acetilkolin tartalma miatt) , s azóta nagyon sokat fejlődött a lába (nem annyira petyhüdt, erősebben tart ellen) . Emiatt házi gyermekorvosunkkal a tiamin-szint mérését fontosnak tartanánk. Viszont sajnos nem találtunk olyan kórházat, amelyik végez akár vizelet vizsgálatot is ezirányba. Emiatt kérném segítségét. Továbbá ha tudna segíteni abban, hogy vérképből, ill. vérgázból milyen jelek mutatnak az emelkedett laktát mellett a beriberi betegségre. Előre is nagyon köszözöm: Trebula Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza mozgásfejlődés zavara témában

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos nem tudom, hol lehet ilyen vizsgálatokat végezni. Vérképből nem lehet a B1 vtamin hiányára információt kapni, és vérgázból sem tudok ilyesmiről. Nyílván ha komolyan azt gondolja, hogy B1 vitamin hiány okozza a gyerek gondjait, az csak a felszívódás hiányából adódhat. Én nem hiszem, hogy erről van szó. A méhpempő sikere biztos nem csak a B1 vitaminra vezethető vissza, ezerféle jó dolog van benne még.

Megértem, hogy mindenféle alternativ dologgal szerene segíteni a gyermekének. Ha nem allergiás a méhpempőre, akkor az nagyon hasznos neki. De a leghasznosabb a gyógytorna egy nagyon jól képzett gyermekrehabilitációs központban. És termézetesen bízzon meg maximálisan gyermekneurológusában, aki ehhez jobban ért, mint a házi gyermekorvos.

Remélem, gyermeke egészséges felnőtté fejlődik majd, mivel látom, hogy mindent negtesz ezért!

Kérdés: 2015. január 18., 10:39; Megválaszolva: 2015. január 18., 11:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás