Agydaganat tünete lehet a tartós fejfájás?

Tisztelt Doktornő? Az alábbi problémában szeretném a segítségét kérni: Fiatal felnőttkorom óta igen fejfájós vagyok. Másfél évvel ezelőtt volt egy szédüléses periódusom, amikor is fejfordításra erős szédülést éreztem. A neurológus koponya ct-t kért, aminek az eredménye negatív lett. Most december óta napi szinten fejfájás kínoz, a neurológusom "fizikálisan megvizsgált, és alvásvizsgálatra küldött (elmondtam neki, hogy sokszor fejfájással kelek) .Vérnyomásom gyógyszer mellett teljesen normális tartományban van, nincs rossz fogam, nem voltam az utóbbi időben megfázva sem.Fizikai munkát végzek (idősgondozás) .Nyaki izületi ill.izomfájdalmak szoktak jelentkezni. Sajnos családi problémák miatt sokat stresszelek. A kérdésem, hogy Ön szerint az egy éves Ct vizsgálat eredménye, ha akkor negatív volt megnyugtató -e? Azon aggódok, hogy ennyi idő alatt kialakulhatott az agydaganat.Ön szerint érdemes e további vizsgálatokat végeztetni? Válaszát tisztelettel köszönöm.Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás,agydaganat témában

Kedves Kérdező!

Az egy évvel ezelőtti CT vizsgálat eredménye negatív lett.Ez igen örvendetes, hiszen agydaganata szerencsére nincsen. Alvásvizsgálatra is küldték, de ennek eredményét azonban nem közölte.Gondolom azért, mert lényeges kóros eltérést nem találtak.

Fejfájásai ellenben a nyak kóros feszülésével, a stresszességével is összefügghet. Gyakori jelenség, hogy a kóros izomfeszülés rendellenes tartást, nyaki gerincferdülést idéz elő. Mindez krónikus fejfájáshoz vezethet. Azt gondolom, nem az agydaganattól való félelem kellene beárnyékolni az életét, új CT elvégzése felesleges. A meglévő problémák kezelése, a stresszoldás, konfliktus kezelés, ezeken túl fizikoterápia, nyaki gerinc izomzat relaxációja és gyógytornája segíthetne a fejfájások kezelésében.Orvosa a személyes vizsgálata alapján dönthet, hogy a leírtakon kívül gyógyszeres kezelést is javasol-e.

Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 14., 09:33; Megválaszolva: 2015. január 14., 19:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Stroke, agyvèrzès
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...
MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...