Látáskiesést, ájulást okozó fejgörcs

Kedves Doktornő! Páromnak folyamatosan fáj a feje, max fél napos szünetekkel. A folyamatos fejfájása hetente egyszer átalakul elviselhetetlen fejgörccsé, amire nem hat fájdalomcsillapító. Utóbbi 4 görcsnél már látáskiesés, részleges bénulás, ájulás fordult elő, valamint ilyenkor jelentős személyiségváltozást tapasztalok nála /agresszív, ami amúgy nem jellemző/. Koponya CT nem mutat semmit, kontrasztanyagos vizsgálatra később kaptunk időpontot. 38 éves férfi betegről van szó, állandó gyógyszert nem szed. A kérdésem az lenne, hogy a tünetek alapján milyen betegsége lehetséges. Tisztában vagyok vele, hogy vizsgálat nélkül nincs pontos diagnózis, de amíg a vizsgálatra várunk jó lenne felkészülni. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Igaz, hogy személyes betegvizsgálat nélkül nincs pontos diagnózis, ebben egyetértünk. Az azonban kedvező jel, hogy a koponya CT vizsgálat negatív lett.

A fejfájások típusának pontos elemzéséhez még szükség lenne szemész szakorvosi vizsgálat, EEG vizsgálat, nyaki röntgen és pszichiátriai vizsgálat is. A fejfájás tünetei közt ugyanis agresszivitás nem szokott előfordulni, jó lenne tudni, ennek mi a az oka?

Leírása alapján a fejfájás két formája jelentkezik egy időben a kedves párjánál. Egyik egy állandó, úgynevezett tensiós fejfájás, a másik egy komplikált migraen forma. A hagyományos fájdalomcsillapítók állandó használata az első esetben gyakran káros, a második esetben nem mindig eredményes. Érthető, hogy a terápiát mindig személyre szabottan kell beállítani. A szóba jövő gyógyszeres kezelésről már most lehetne konzultálni az illetékes neurológussal.Ezzel, -főleg a már elkészült negatív koponya CT lelet ismeretében, - nem kellene feltétlenül megvárni a kontrasztanyagos vizsgálatot.Remélhetőleg az is negatív lesz. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 09., 12:04; Megválaszolva: 2015. január 09., 15:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás