nem tudom mi lehet velem

Tisztelt Webbeteg Szakértő! Úgy érzem magam, mint akin átment egy kamion. Kb.4 hónapja kezdődtek a tüneteim. A nyakam fáj, a torkomban mintha valami folyamatosan lenne. A bal lábamban izomrángások vannak, vádli és comb, a bal kezem folyamatosan fáj. A mellkasom is sűrűn szokott fájni, főleg a bal hónaljamhoz közeli terület. A fejemben sincs rendben valami, eléggé leírhatatlan érzés, mint amikor izgulok csak ez gyengébb, hangos hirtelen hangokra erősödik ez az érzés, nehezen alszom el, a jobb fülem cseng és zúg, az állkapcsomnál is kellemetlen érzés van, a jobb szemem 3-4 hetente káprázni szokott főleg ha oldalra nézek, olyan mintha nyomás lenne a fejemben. Magas vérnyomásra kell szednem 10mg Meramylt és 5mg Nebivololt. Nyaki és gerincröntgenen voltam, negatív, nyaki ultrahangra februárban kell mennem.Kérem adjon valami támpontot.Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező!

A levélben adható vélemény az Ön esetében jelentősen korlátozott, panaszai mindenképpen szükségessé teszik a fizikális neurológiai szakvizsgálatot.

Levele alapján úgy gondolom, a bal oldali végtagjain, és a fejében, érzékszerveiben jelentkező tüneteit komolyan kellene venni. A neurológiai vizsgálat során fizikálisan észlelhető góctünetek döntik el, hogy a nyaki gerinc MRI vizsgálata, vagy inkább koponya CT elvégzése volna szükséges a pontos diagnózishoz.Lehet, hogy mind a kettő. Sajnos, manapság a képalkotó vizsgálatokra elég hosszú a várakozási idő, de ha a neurológus szakorvosi vizsgálat sürgősnek véleményezi, van lehetőség minél korábbi diagnózisra, és a szükséges kezelés elkezdésére.Panaszai alapján a nyaki UH vizsgálatot kevésbé másodlagos jelentőségűnek tartom.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 21., 17:46; Megválaszolva: 2014. december 22., 07:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...