Van-e remény?

Tisztelt Doktornő! Vasárnap reggel született meg kis unokám, aki másnap hajnalban sztrókot kapott. Miután kiderült hogy baj van, azonnal átszállították a szülészetről az I.sz.gyermekklinikára, azóta is ott kezelik. Az MR alapján 25mm hosszan alakult ki véres rész, de szerencsére nem létfontosságú helyen. Az EEG kóros eredményt mutatott a bekerülése napján. A baba szopizik, jól van (legalábbis kívülről úgy tűnik, mosolyog...) , a közeljövőben készülnek újabb, kontroll vizsgálatok. Apuka, anyuka vele van. Tudom kevés Önnek az információ amit le tudtam írni, de úgy szeretnék kapaszkodni valami jóban, hogy ez a gyönyörű baba felépülhet-e, marad-e vissza valami a betegségből. Tapasztalatára támaszkodva kérdezném, van-e remény arra, hogy a kóros EEG jóra fordul, vagy felszívódhat-e az a véres rész, ami keletkezett? Köszönöm hogy kérdezhettem Öntől és nagyon várom válaszát: Tisztelettel és köszönettel: Balog Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza újszülöttkori agyvérzés témában

Tisztelt aggódó nagymama!

Gondolom, a PIC-ben dolgozó gyermekgyógyászok már elmondták, milyen prognózis várható, mert ők azok, akik nap mint nap látják az ilyen babákat, és gondozzák őket. Csakis az ő véleményük a mérvadó.

Én csak annyit tudok elmondani, hogy sok agyvérzéssel született baba kevés maradványtünettel, vagy teljesen maradványtünetek nélkül felépül, de előfordul, hogy nem. Az nagyon jó jel, hogy mosolyog és szopizik. Az EEG-nek jelenleg még nincs prognosztikai jelentősége. Az EEG az agy jelenleg állapotát mutatja (tükrözi azt, hogy az agyvérzés miatt az agysejtek működése kóros) . Hogy milyen maradványtünetek maradnak vissza, azt én egyáltalán nem tudom megmondani, de a gyermek kezelőorvosa sem tud nagyon konkrét prognózist mondani.

Addig is sok szeretetet, nyugalmat és derűlátás kívánok Önöknek, valamint erőt Önnek, hogy tudjon segíteni a fiatal szülőknek.

Kérdés: 2014. december 11., 17:39; Megválaszolva: 2014. december 12., 18:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás