ct lelet értelmezése

jó napot kívánok! ct eredményem kifejtését szeretném kérni: CV/VI széles alapú hernia látható, mely a ventralis liquorteret szűkíti. szeretném megtudni, hogy ez mit okozhat! Nagyon sokat fáj a fejem, és a vérnyomásom is igen ingadozik!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Nyaki porckorongsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A nyaki gerincről készült CT leletén láthatóan az 5. és 6. csigolya közti porckorong rugalmassága csökkent, ezért lelapult, és a csigolyák közül kifelé türemkedik.Ez az un. porckorongsérv, mely nem csak az ágyéki, hanem a nyaki gerincen is előfordul. A kitüremkedés az Ön esetében a gerincűrt is eléri, és kissé beszűkíti, de a gerincvelőt nem éri el. Az eltérés fokozódhat, de odafigyeléssel, helyes tartással, gerinctornával megelőzhető, illetve késleltethető.

A nyaki csigolyák betegségei fejfájást okozhatnak, de a vérnyomás ingadozásban semmi szerepük nincsen.

Minden jót kívánok.

Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 09., 13:26; Megválaszolva: 2014. december 10., 11:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki Gerincsérv MR értékelése
Tisztelt Doktornő! Férjem nyakfájásra panaszkodik. MR leletét csatoltam. Tudna segíteni az értelmezésében. Mennyire súlyos ez az állapot? ...
Nem értem a leletet segítsen...
Üdv Gergő vagyok 36 éves februárban orvoshoz fordultam mert szinte folyamatosan zsibbad a bal kezem bal lábfejem széle és elég sűrűn szúr a szívem...
Véralvadásgátlás agyi trombózis
Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin...
örökölt migrén
Tisztelt doktor úr! 12 éves korom óta vagyok "migrénes", azóta vizsgálják, leleteim általában negatívak (labor, MR, CT, szemvizsálat, pajzsmirigy...
Arcomba száll a vér
Tisztelt Doktor Úr! Az első adag AstraZeneca oltás után 2 héttel gyenge, napokig tartó fejfájás jelentkezett főként a tarkóm tájékán, illetve...