jobb oldali kézfej zsibbadás

Kedves Doktor Nő! Egy pár napja arra ébredtem, hogy a jobb kézfejem nagyon el van zsibbadva a kozepső ujjamba sugárzott a fájdalom. Egy teljes óráig nem múlt el. Azóta mindennap érzem, amikor felébredek, és úgy érzem be vannak dagadva az ujjaim. Nem végzem semmi olyan munkát ami miatt gyakrabban igénybe venném.de már egy pár perces telefontartástól is zsibbadni kezd szinte azonnal. Minden reggel így ebredek, napközben különösebben nem tapasztaltam, csak ha valamit tartalmasabban csináltam a jobbkezemmel, de ezt azért is tartom furcsanak, mert eddig ilyenre soha nem volt példa, korábban nem éreztem ezt az állandó zsibbadást, 22eves vagyok. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kéz, ujj zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján a zsibbadás mellett ujjait dagadtnak is érzi.Jó lenne tudni, vajon folyamatosan milyen munkát végez.Átlagos, de rendszeres igénybevétel mellett is előfordul, hogy a kéz ízületei, gyakrabban a csukló terhelése miatt az ízület körüli szövetek megduzzadnak, és az ujjakat ellátó idegek nyomás alá kerülnek.Ez főleg éjszaka fordul elő, mikor a meleg, a mozgás hiánya, és a keringés romlása miatt könnyebben fellép a leírt tünet.Ilyenkor reggel egy alapos kézujj torna, masszírozás rendszerint azonnal szünteti panaszát.Ha gyakran telefonál, ezért jobb keze napközben is merev tartásra kényszerül, úgy naponta többször is javasolt az igénybe vett izmok átmozgatása. tornáztatás.Táplálkozzon egészségesen, ügyeljen a megfelelő vitamin és ásványi anyag szükségletére. Most egy-két hétig szedjen B 1 vitamint is.

A felső végtagot ellátó idegek, erek a kar felsőbb szakaszain is sérülhetnek, így a könyök, váll, nyaki gerinc magasságában, de ennek kivizsgálásához személyes vizsgálat nélkülözhetetlen. Erre csak akkor kerül sor, ha a panaszok a fenti tanácsok ellenére tovább fokozódnának.

Remélem, aggodalmai és panasza is hamar megszűnnek.

Minden jót kívánok.

Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 08., 19:27; Megválaszolva: 2014. december 09., 06:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...