Agyvérzés utáni fajdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapám 2009. május 29.-én súlyos agyvérzést kapott az agytörzsben.Jobb oldala bénult le, és a beszédközpontot érintette. Ma már három lábú bottal kisebb távot még tud tenni, a házban önállóan mozog. Félévenként jár a kisvárdai rehabilitációs osztályra kezelésekre. A kérdés az, hogy a bénult oldalon folyamatos fájdalmát érez a váll, könyök, csípő, térd, boka, talp részén, a csontokban.Többször jeleztük az orvosnak, mindenféle fájdalomcsillapítót kipróbált, de a fájdalom nem szűnik! Ct-t az agyvérzést követően nem csináltak! Mit tehetnénk, miért érzi folyamatosan a fájdalmat? Válaszát előre is köszönjük! Tisztelettel:N. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a fájdalom témában

Tisztelt Mariann! Én a kisvárdai kórház egyik neurológusa vagyok, így a neten át sem tudok mást mondani, mint a kollégám személyes vizsgálatok, kezelések kapcsán... Ismételt CT az agyvérzést követően azért nem készült, mert a kezelés szempontjából semmilyen új információt nem nyujtana. A bénult oldalon a fájdalom a betegség velejárója, a CT-től nem gyógyul meg. Hiszen a súlyos agyvérzésból felépült beteg izomzata nagyon feszes, a járás, mozgás számára nagyobb teher, mint egy egészséges számára. Minden betegnél, akit sikerül megmentenünk és áldozatos nővéri és gyógytornászi tevékenységnek köszönhetően sikeresen járóképessé tennünk, jelentkezik a fájdalom. Csodát nem tudunk tenni. A folyamatos gyógytornán és izonlazítók alkalmazásána kívül egyéb segítség nincs. Jobbulást kívánok a betegnek, és belátást és türelmet a családnak.

Kérdés: 2014. június 02., 11:30; Megválaszolva: 2014. június 03., 14:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése