Lehetséges akár az SM diagnózisa is?

Tisztelt doktor úr / doktor nő! Már egy ideje észrevettem magamon különféle tünetek jelentkezését, de most foglalkoztam komolyabban is a témával és a szakirodalmak átolvasása során arra a következtetésre jutottam, hogy akár a sclerosis multiplex diagnózisa sem kizárt. A tünetek: fáradékonyság, gyengeség (a munkán során egyértelműen észrevettem magamon) mozgás koordinációs zavar (ha futnom kell valamiért olyan érzésem van, hogy rögvest orra bukom, pedig nem botlottam meg) nehezen induló vizelet és hogy is mondjam a székletem szaporátlan és szorulás is jelentkezik néha ezen felül az időszakos merevedési zavarok és az ingerlékenység teljesen elkeserítenek, mert azért 24 évesen ez elég fusztráló tud lenni. Sajnos ezek a tünetek jelen vannak az életemben és most gondoltam bele az információk alapján, hogy akár SM-et is jelenthetnek, de nyilván ön találkozott már olyanokkal akik az internetről informálódva vontak le következtetéseket, így én megkérdezném önt, hogy ezek tényleg jelenthetnek SM-et is, vagy valamely más betegség is húzódhat mögötte? A háziorvosom javallata, miszerint igyak több folyadékot elhiheti, hogy nem kielégítő számomra, ezért előre is nagy köszönettel várnám válaszát és az esetleges tanácsait.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a fáradékonyság témában

Tisztelt érdeklődő! Ezek a tünetek nem jellemzőek SM-re. viszont én indokoltnak találnék egy labor és urológiai vizsgálatot, talán egy neurológiai vizsgálatot is. így látatlanban diagnosztizálni nem lehet. Egyedül a merevedési zavar komoly panasz, ami nem jellemző 24 évesen. Ez nem jelenti, hogy szervi oka van, de azért ezt érdemes szakemberrel megkonzultálni. Ha a háziorvos nem ad beutalót, akkor az urológiára beutaló nélkül is lehet menni (időpontot kell kérni), és hátha az urológus továbbküldi egyéb vizsgálatokra...

Kérdés: 2014. május 31., 18:01; Megválaszolva: 2014. június 02., 22:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?