Rejtett betegség

Tisztelt doktor -nö -ur! A férjem ez év juniusában egy esti orában hirtelen kettös látása lett, amivel másnap a neurologiára került. Ottani diagnozisjobb oldali oculomotorius paresist találtak szemhélycsüngés kiséretében. Az mr negatív eredményt mutatott, agyvízvétel ugyszíntén negatív szemészet negatív, orr-fül negatív. két és fél honapig csak kettöt látott mindenböl, mire kezdett javulni a látása. Négy korházon ment keresztül az ország több pontján, ahol egy nyaki gerinc mr a következöket mutatta: T2 s.szekvenciákkészültek. A c lordosis kiegyenesedett. A c5-c7.iv.rések beszükültek, itt a zárolemezekegyenletlenek, a megfelelö peremszéleken csörképzödések láthatok. A Th1. csigolyatestben 1 cm-es mindkét sequentiában hyperintens képlet haemangiomának felel meg. A c5,.c6. discusok körkörössen kiboltosulva dorso -med. nyomják kissé a durazsákot, enyhe foramen szükület is megfigyelhetö. Ezen kívül mást nem találtak. 5 honapja van táppénzen, a szeme miatt már tudna dolgozni, de sajnos maradt vissza egy olyan tünete, hogy emelésre, és helyzetváltoztatásra szédül, és hányingere keletkezik. Sajnos a munkakörülménye kemény fizikai megterheléssel jár, így nem is bíztos, hogy vissza tud igy menni dolgozni. Kérem, ha meg tudnák nekem írni, hogy ezeket a tüneteket, a leírt gerinc probléma is okozhatja, már nyugodtabbak lennénk. Köszönettel

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt Érdeklődő! Sajnos nem tudom megnyugtatni, hogy a férje betegségét a nyaki gerinc rendellenesség okozza. A negativ MR ellenére agytörzsi apró stroke felelős a tünetekért. Azt nem írta, hogy volt-e Doppler vizsgálata, hogy rendben vannak-e a nyaki erek., De az jó hír, hogy a férje jól van. Állapotában további javulás várható, és munkaképessége is viszatér remélhetően. gyógyulást kívánok!

Megválaszolva: 2013. november 17.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Mi okozhatja a régóta fennálló...
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 5 éve egy intenzív hányással párosuló erős szédüléssel kerültem kórházba (stroke, neurológia). Mivel semmi kóros problémát nem...
Szédülés és beszéd akadás
Tisztek Doktornő! Menyasszonyom kB. egy héttel ezelőtt elkezdett alkalmanként szédülni. A szédülés általában nem tart soká, de ilyenkor a beszéde is egy...
Szédüléses érzés 2.0
Tisztelt Dr. Dunás-Varga Veronika, 2022.12.27. 21: 31-kor kaptam öntől választ és arra szeretnék újra írni önnek. Remélem visszanézhető a korábbi válasza,...
Szédüléses érzés
Üdv, Kicsit komplex kérdésem van és iránymutatást szeretnék kérni, merre menjek tovább. Kifejtős rész: Kb. egy évvel ezelőtt (talán kicsivel több) a covid...
Enyhe szédülés bizonyos pozícióban
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár hónapban részt vettem egy online informatikai képzésen ahol a napok nagyrészében a számítógép előtt kellett ülnöm és nem is...
Mitől lehet a szédülés?
Tisztelt Doktor Úr/Nő Párom (ffi, 25 év) kb. 2 hónapja arra ébredt hajnalban, hogy nagyon szédül és a szeme is rángatózott. Azóta folyamatos, enyhe szédülés...