fogyatékos lesz-e?

Tisztelt Szakértők! Egy közeli ismerős házaspárnak gyereke született, a kiírt időpont előtt1 hónappal, mert terhességi mérgezés lépett fel a kismamánál, ami következtében levált a méhlepény. A kismama jól van, a babának viszont percekig tartott az újraélesztése, és azóta is lélegeztető gépen van (10 napja) , nem mutat semmilyen életjelet (mozgás, táplálkozás, szem felnyitása, érintésre csak rángatóznak a végtagok) . Kérdésem ha sikerül gép nélkül lélegeznie az biztató fejlemény lenne? Milyen életkilátásai vannak a babának? Ha a szülők le szeretnének mondani a babáról, van erre lehetőség? Hogyan történhet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza újszülött témában

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos így látatlanban semmi konkrétumot nem tudok mondani a baba jövőéről. Ha a korai méhlepény levállás miatt károsodott az agya, és ez érínti a légzési központot, akkor valóban nem túl kedvező a prognózis, hogy egészséges legyen. Ha csak a légzőrendszer éretlensége miatt kell lélegeztetni, akkkor teljesen feléülhet. Azt a babát vizsgáló gyermekneurológus tudja megmondani.

A gyermeklemondás jogszabályi hátterét nem ismerem, ezt jogásztól kell megkérdezni.

Kérdés: 2013. július 06., 00:01; Megválaszolva: 2013. július 08., 17:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?