Feledékenység?

Tisztelt DR! /Ápolt tiszta, gyógyszerellenes, nem hipochonder vagyok/ A feledékenységem a fő problémám(a szavak is néha nehezen jutnak eszembe). A rövid és a hosszú táv memóriámban egyaránt probléma van.Fiatalkoromtól kezdve az vagyok, a tanulás is nehezebben ment és el is felejtek sok mindent (60%ban )amit már megtanultam, nem bemagoltam. Alapvető dolgokat is elfelejtek, ami nagyon zavaró, és sokszor már égő.Voltam már neurológusnál és pchiológusnál is. A stresszre és a mindennapi problémákra fogva elváltam tőle.IQ tesztem jó.Említettem akkor, hogy gyerekkoromban volt egy nagyon erős (éjszaka sírva keltem fel)fejfájásom, és azóta vannak migrénjeim(mikor hogy)látásbeszűküléssel és csőlátással jelentkezik.Ezzel nem is foglalkoztunk. -Egyszer volt egy hosszan tartó sújos akne betegségem is (terhesség velejárója lehetett)Ami ismételten kezd vissza térni.És észrevettem, hogy már nem csak a kéz hüvelykujjamon és középső ujjamon van barnás elszíneződés de már a lábkörmeimen is elég erőteljes az elszíneződés(barnás)szélen.( a bőrgyógyász nem igazán tulajdonított neki jelentőséget. Csak azért írom mind ezt le mivel olvastam, hogy összefüggés lehet a tünetek között.Orvosnak már nem szívesen említem a feledékenységem, mert mosolyognak rajta, hogy ilyen fiatalon a stressztől mindenki feledékeny. Mivel a családomban mindenkinek volt már valami rákos betegsége, ezért megfordúlt már a fejembe, hogy vajon állhat -e ez a háttérben, valóban jelentéktelen minden tünet. -Érdemes-e ezekkel a tünetekkel foglalkozni? Előre is köszönöm válaszát. (A2011 évi vérképem is jó volt.a vércukrom 4, 7 a vérnyom tökéletes120/80/84)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a feledékenység témában

Kedves Kérdező! Stressz bizonyosan sok van az életében, ez tükröződik a levele stilusán, az is nagyon "zaklatott". A fejfájással kapcsolatban: nagy valószinűséggel migrénje van. Erre már vannak modern gyógyszerek, amit a neurológus javasolhat. Olyan is van, amit csak az erős fejfájás esetén kell bevenni, és egyébként nem kell szedni. Ez akkor alkalmazható, ha havonta 2-3x van csak fejfájása. A fejfájás kivizsgáláshoz tartozik egy MRI és MRA (az agyról lényegében egy belső fénykép készül) vizsgálat is legalább egy alkalommal az életében. Ezzel ki lehetne zárni minden olyan súlyos betegséget, amitől fél. Forduljon ismét a migrénje miatt neurológushoz.

Kérdés: 2013. január 25., 18:59; Megválaszolva: 2013. január 29., 19:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés