Mitől lehet szédülésem, látászavarom?

Tisztelt Dr. Nő/ Dr. Úr! Lassan egy éve a következő tüneteim jelentkeztek: - eros fejfajas, szedules, lataszavar, zsibbadasok, izomfeszulesek, alvaszavar, vernyomas es pulzus ingadozas, később hallucinaciok, memoriazavarok, gondolkodasi nehezsegek, izomremegesek, kezremeges, erzeszavar, hanyinger, mellkasi fajdalom A tuneteim a honapok soran valtottak egymast, valami viszont tovabbra is fennál: "ködös agy", memóriazavar, gondolkodási nehézségek, látászavar (remegő kép, homályos-éles látás váltakozása, szikralátás, a tárgyaknak kontúrja van, és néha olyan, mintha a víz alól néznék) , nagyon erős szédülés, alvászavar, izomremegések, gyakori hőemelkedés, izületi fájdalmak, fehér, lepedékes nyelv, érzészavarok Voltam neurologusnal, kardiológusnál, szemésznél, belgyógyásznál, kardiológusnál, csinaltak koponya, gerinc MR-t. Ez alapjan annyit állapíitottak meg, hogy orr- es arcuregben megvastagodas lathato, ami arcüreggyulladásra utalhat. A nyaki gerincnél enyhén dehidratált és kiegyenesedett csigolyák, de elvileg panaszt nem okozhat. Nyaki angio elterest nem mutatott. Laborvizsgalat rendben van. Szerológia: Mycoplasma pneumoniae, Clamydia pneumoniae kimutatható. Hasi uh rendben. A negativ leletek alapjan gondolnak psziches eredetre. Ezert szorongásoldót és antidepresszánst írtak fel 6 honapig eredmenytelenul, keresemre leallitottuk a gyogyszereket fokozatosan. Kozben megy a pszichoterapia eredmenytelenul. Raadasul már egyre fáradtabbnak, kimerültebbnek érzem magam. Kezdek teljesen kételkedni abban hogy ez pszichés. Milyen vizsgálatot javasolna még, illetve mi okozhat esetleg hasonló panaszokat? köszönöm

Dr. Kalóczkai Andrea válasza látászavar témában

Kedves Kérdező!

Nem ismerek olyan szervi betegséget, ami ilyen tüneteket ad. Én is a lelki vagy pszichiátriai eredetre tudok gondolni. Az, hogy 1-2 gyógyszer, vagy egyféle pszichoterápia nem segitett nem mond ellent annak, hogy nem szervi baja van. Megoldás lehet a problémára esetleg hoemopathias kezelés, illetve tartós, esetleg kórházi befekvéssel is járó pszichoterápiás kezelés, melyet pl.a Tündérhegyi Pszichoterápiás Klinikán megkaphat. Interneten megtalálja az elérhetőséget, Bp, Budakeszi út. Az ország bármely részéről mehet ide, szombat délelőtt beutaló nélkül is jelentkezhet.

Kérdés: 2013. január 21., 15:43; Megválaszolva: 2013. január 23., 18:51

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Látásromlás oka tisztázható így?
Tisztelt Doktorúr! 22 éves fiú vagyok. Elég jól észrevehető látásromlás miatt tervezek menni a szemészetre, és bevallom őszintén bennem van az...
Felnőttkori kancsalság
Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete szédülés, hányinger (egyszer hányás) tünetek kezdődtek nálam. Pár nap után észrevettem, hogy a...
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
gyermekem gyakran szédül, felcserél...
gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a...
pillanatnyi látásvesztés
Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél...