Tisztelt Doktor úr/nő mi lehet a probléma bár a kérdésem összetett?

Tisztelt Doktor úr/nő! Kérem segítsen abban, hogy megértsem mi lehet a bajom és mit jelentenek az MR vélemények? Gyerekkorom óta fájt a hátam akkor azt mondták a hirtelen növéstől van majd M. Scheuermann-t diagnosztizáltak. Kb 23-24 éves koromtól kezdődően a fájdalmak felerősödtek majd also végtagba sugárzó fájdalmak jelentkeztek. Ugy voltam vele majd elmulik csak injekcióztak eveken át + fizikoterápia, uszás torna stb.. Kb egy eve mar nagyon zsibbad is a lábam és hideg-meleg érzést érzek valamint nyomást a végbélnél és a nemiszerv körül tudom ez kényes dolog, de nem tudok lábra állni sem sokszor sem pedig feküdni vagy ülni. Elküldtek MR vizsgálatra ahol Discopathia et Protrusio disci L III-IV-V illetve Th. V-VII. Lumbális részen a foremeneket szűkiti S I gyököt eléri ekkor felkerestem egy idegsebészt elegem volt a kórházakból injekciókból stb...emiatt injekciós tájog keletkezett és megoperáltak Azt mondták ez még semmi más baj lehet elküldtek egy vizsgálatra a neve SSEP MEP ENG. itt az volt a vélemény hogy piramispálya károsodásra utaló jelek mivel nem mentek le a jelek a lábamba. a TH részen (majd mellékelem az MR véleményeket) A TH. VI -VII csigolyák alsó ventrális peremsarkain degeneratív jelzavarok láthatók, A jobboldali laterális... Nem értem mit jelentenek Kaptam olajos injekciókat izomlazitokat NSAID illetve paralumbálisan lidokain+diprophos kicsit jobb töle de csak kis ideig. Szexuális életemben is negatív változásokat észlelek, valamint eddig mindig a bal lábam bal oldalamról volt szó de már egy ideje a jobb oldalon is panaszaim vannak. A lábam nehéz fáj és mintha egy busz lenne rajta hamar kifárad. A bal combom 3-4 cm-vel kissebb mint a jobb ezt idegsebész írta le majd vissza kell mennem mert nem voltak felvételek ugyanis nem kaptam mert bentfekvő voltam. Kérem ha tudnak segítsenek mert már pszichésen is bánt illetve magyarázzák el miket jelentenek az MR vélemények Segítségét előre is köszönöm, Tisztelettel Christian30

Dr. Kerekes Éva válasza porckorong sérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Véleményem szerint Önnek az idegsebész elmagyarázta a lényeget: a leírt porckorong elváltozások okozhatják a fájdalmait, de nem a kifejezettségüket. Viszont a porckorong-betegség jellemzően nem okoz fájdalmat a nemi szerv területén és szexuális zavart. Ezt a panaszt érdemes megbeszélni urológussal.

Mivel úgy tűnik, a panaszai eluralták az életét, talán pszichiáter segítségét is érdemes igénybe venni: a krónikus fájdalmat depresszió elleni kezeléssel enyhítik.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2013. január 17., 13:14 ;Megválaszolva: 2013. január 19., 22:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Műtét vagy terápia?
Tisztelt doktornő. 2 hete zsibbad a bal lábam. Ma meg vizsgáltak, ct re is küldtek. A leleten ami rossznak tűnik. L.IV. korong enyhe körkörös...
Gerincfájdalom?
Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert...
Hernia Disci.
Mri leletemmel kapcsolatosan szeretnék felvilágosítást kapni a panaszaimból kifolyólag./ Súlyom 60kg / Több ideje tartó kb másfél hónapja a bal...
Hátfájás - MRI
Tisztelt Doktornő/Doktor! Az MRI vizsgálaton a következő leletet kaptam. Kérem, segítsen értelmezni. A nyaki lordosis íve eltűnt, enyhe kyphoticus...
mire számithatok?
jo napot,,, egy ct eredménnyel kapcsolatban kérném véleményét......az L IV, V CSIGOLYA PEREMÉN OSTEOPHYTA FELRAKODÁSOK VANNAK,,,, AZ IV/V RÉS...