látásprobléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szorongásos betegségem miatt évek óta szedtem SSRI antidepresszánst, amit az utóbbi fél évben minimális dózisra csökkentettem, mivel babát szeretnénk. De azóta sem vagyok jól, az elvonási tünetek elmúltával a szorongásos tüneteim visszatértek, hosszabb-rövidebb ideig kínoznak pszichoszamtikus tünetek (irritábilis bél, hólyag szindróma, nyak- és hátfájás, szédülés, fejfájás, ingerlékenység, alvási nehézség...) lassan 9 hónapja járok pszichoterápiára is. Az utóbbi 3 hétben látási problémáim vannak, amolyan zavart látás, talán fényérzékenység lehet. Nehéz így dolgozni és elviselni a mindennapokat. A szemészeten nem találtak eltérést. Nem tudom, mihez kezdjek, keressek fel neurológust, hátha más áll a háttérben, vagy ne foglalkozzak vele, majd ez is elmúlik? Lehet ez is szoronmgásos tünet? És a nagy kérdés: értelme van így a gyógyszercsökkentésnek/elhagyásnak, ha a korábbi tüneteim visszatérnek, és nem tudok jól működni? Milyen alternatív megoldásokkal lenne érdemes még próbálkozni? Köszönöm a segítségét!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szemprobléma témában

Kedves Kérdező!

A látászavara is lehet a szorongásos betegségének egy újabb tünete. Azt javaslom, hogy a problémát beszélje meg a gyógyszert feliró orvossal. A terhesség tervezése miatt javasolt lehet homeopathias készitménnyel való kiegészitő kezelés, ami biztosan nem árt a leendő babának. Keressen fel konzultáció miatt homeopathiával gyógyitó orvost is, és kérjen ott is segitséget.

Kérdés: 2012. november 19., 20:41 ;Megválaszolva: 2012. november 21., 15:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...