• őssejtbeültetés után agyvelőgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Olyan kérdésem/problémám lenne, hogy a testvéremnél őssejtbeültetés történt, 2012.10.17.-én feküdt be a klinikára. Minden jól ment, jól is volt egészen múlthét csütörtökig, amikor ugyanis teljesen zavarodottan kezdett viselkedni, össze visszabeszélt, és még engem sem ismert fel, akkor még nem tudták, hogy mi történt, azonban most hétfőn kiderül, hogy vírusos agyvelőgyulladása van. Elkezdték a kezelését is még az nap Mennyi idő kell, hogy rendbe jöjjön? Van esély rá, hogy teljesen felépül és tudni fogja, hogy ki a családja? Illetve maradhat-e valamilyen maradandó károsodása?

        Dr. Kerekes Éva válasza a agyvelőgyulladás témában

        tisztelt Érdeklődő! Nem mindegy, hogy milyen vírus támadta meg. És nem tudom, mennyire gyengítették le az őssejt beültetés kapcsán az immunrendszerét, és hogy mi az alapbetegsége, ezért nehezen kiszámítható, hogy hogyan fog védekezni a szervezete: mint egy egészséges fiatal felnőtt, vagy mégsem. A vírusos agyvelőgyulladás lehet halálos is, vagy visszamaradhat valamilyen fogyatékosság, de az is lehet, hogy meggyógyult maradványtünetek nélkül. Talán a kezelőorvosa pontosabb prognózist tud mondani.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. november 15., 19:14; Megválaszolva: 2012. november 17., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: