Párom stroke-ot kapott

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párom szept.27.én strokot kapott és kéthétig volt kórházban, 3 hete átvitték őt rehabilitációra a kórházban kapott Nootprofilt 1200mg-ot 1 hétig amitől az állapota egyre jobb volt. itt a rehabon nem kapja a gyógyszert csak gyógytornászok foglalkoznak vele.Sajnos az emlékezete nem jó. A zárójelentésben ezt irják / Pons jobb felében parasagittalisan kb 14mm legnagyobb átméröjü ovális heterogén hipodenz elváltozás látszik, amely megfelelhet ischaemias laesionak. Az elváltozás a mütermékek miatt/sem/ különithető el az elöző vizsgálat képein.Egyébb agyi eltérés nem látszik.Közepes atherosclerosis jelei. Vélemény: Valószinüleg ischaemiias eredetü jobb pontin elváltozás.Közepes fokú atherosclerosis. Sajnos mi i egyáltalán nem értjük ami a záron szerepel, de senki sem magyarázza el nekünk.Ebben szeretném a segitségét kérni, hogy irja meg a válaszában, hogy mi az a 14 mm-es valami és hogy a következökben mire számithatunk a felépülésben.Ja és még azt hogy kell-e szedni továbbra is a noontropilt 1200-ast mert a kórházban a doktor úr azt mondta nekünk, hogy kb 3 hónapig biztos, de a rehabon nem adják neki

Dr. Kalóczkai Andrea válasza felépülés stroke után témában

Kedves Kérdező!

A leirt elváltozás azt jelenti, hogy az agy középső vonalában, mélyen belül van egy 14 mm-es agyi infarktus. Itt történt egy kisebb érben elzáródás, mely miatt az általa ellátott agyi terület nem kapott vért és elhalt itt az agyi szövet. Az ér elzáródása valószinűleg érelmeszesedés miatt jöhetett létre. A tüneteit most is láthatják, ennél súlyosabb eltérést nem várható. Későbbiekben szédülékenység előfordulhat. A Nootropilt javaslom szedni még 3-6 hónapig.

Kérdés: 2012. november 05., 19:50; Megválaszolva: 2012. november 08., 21:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tudni fog- e járni?
Tisztelt szekesztőség. Sajnos az a problémám, hogy 24 éves lány vagyok és egyedül gondozok egy agyvérzésen átesett beteget. Májusban kapta az...
"paranoia" "becsapás érzés"
Tisztelt Doktor Úr! Egy 60-65 év közötti családtag állapota miatt aggódom és nem tudom milyen irányba indulhatnánk el. Az illető mindig is heves...
Érprobléma?
Jó napot kívánok Doktorúr! Az auras migrén tüneteim kb egy hónapja kezdődtek. Megfigyeltem, hogy nekem ezeket a migrénes rohamokat leggyakrabban...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr.! Nemrég kislányom MRI vizsgálaton vett részt, és a kiértékelésének értelmezésében kérném segítségét. Másolom a lelet...
Halánték táji fájdalom