Hypophysis Mr eredménye

Tisztelt Dr Nő/Úr! Azt szeretném megtudni, hogy mit is jelentenek a leletemben ezek a dolgok. Lelet: A sella tágassága normális, kontúrja ép. A hipophysis alsó kontúrja bal oldalon kissé elődomborodik, de körülírt kóros képlet, kóros kontrtasztanyag halmozású terület dinamikus méréseken sem ábrázolódik. A hipophisis hátsó lebenyének jelmenete szabályos. Az ábrázolódó agyállományban kóros eltérés nem ábrázolódik, a suprasellaris liquorterek és chiasma megtartott. A nőgyógyászom hyperprolaktinémia miatt végeztette ezt a vizsgálatot mivel magas a véremben a prolaktin értéke (kétszerese a megengedettnek) . Jól értelmezem hogy a leletem negatív? Az az elődomborodás lehet e oka a magas prolaktin értéknek vagy az teljesen normális? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza hypophisis MR témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az MR-n leírt elődomborodás és a magas prolaktin szint között lehet összefüggés, de nem biztos. Nem biztos, hogy az elváltozás kóros, de nem mondanám, hogy a lelet biztosan negativ.

Kezelőorvosa minden bizonnyal követni fogja majd az állapotát

Panaszmentességet kívánok-!

Kérdés: 2012. október 16., 15:03; Megválaszolva: 2012. október 19., 23:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?