Milyen vizsgállattal lehet megnézni a a sziv és az agyí összekötő ereit hogy a vér megfelően kering-

Tisztelt Doktor úr! Sajnos sokat szédülök, amikor hirtelen felálok akkor teljesen majdnem elájulok. Voltam koponya ct-n negatív lett. Arra gyanakszok hogy a szívemből nem jut elég vér az agyamig és azért szédülök. Evvel milyen orvoshoz forduljak? és milyen vizsgálat tudná ezt kideríteni? előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

tisztelt Érdeklődő!

Az ön által elmondott panasz nem szív eredetű. Ezt a jelenséget ortostasticus reakciónak nevezzük, hirtelen felálláskor a szervezett nem tud alkalmazkodni és megemelni a vérnyomást, ami rövid időre lesik. Ez nem szív eredetű panasz, hanem beidegződési sajátosság. 30 évesen nem igényel kelezést, a betegnek meg kell tanulnia óvatosan felállni.

A szívet egyébként a kardiológus vizsgálja, a szédülést pedig neurológus, mindkettő szakrendelés beutalóköteles.

Kérdés: 2012. szeptember 02., 17:20; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 22:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?