Epigenetika

Tisztelt válaszolók! A volt férjem 12 éves korában megfogta a villanyoszlopról lelógó nagyfeszültségű vezetéket.Ott helyben megállt a szíve. A szerencséje az volt, hogy épp arra járt egy villanyszerelő, aki kétoldalt elvágta a zsinórt, majd újraélesztette őt. Csak a válásunk után mondta el a volt anyósom, hogy akkor az orvosok olyasmit mondtak neki, hogy "a kisagyában az agysejtjei elhalnak, és nem újulnak meg.íés ezért ő értelmileg mindig egy 12 éves gyerek szintjén marad". És valóban a viselkedése, intelligenciája alapján lehet rá mondani, hogy olyan mint egy 12 éves gyerek. A kérdésem az, hogy ez a fajta környezeti behatás öröklődhet-e? A lányom most 23 éves.3 műszakban dolgozik, ami mindenkinek nagyon kimerítő. Mostanában panaszkodott, hogy gyakran elfelejt szavakat, hirtelen nem jut az eszébe, és ő, aki igényes a helyesírásra (kézzel írt) , csak miután leírta, veszi észre, hogy kihagy betűket, pedig odafigyel. Ő egy értelmes, okos lány, és nem érti, keresi rá a magyarázatot, és meg van ijedve emiatt. Gyerekkorában fejfájás miatt neurológushoz jártunk egy ideig, EEG, CT, stb rendben volt, enyhe nyugtatót kapott, a diagnózis túlérzékenység volt. Más komolyabb probléma nem volt vele. Ebből kifolyólag kezdtem utána olvasgatni, mert kezdek miatta aggódni. Elég stresszes, ideges és ingerlékeny mostanában, a munka és lakásvásárlás/költözés miatt is. Lehet e ennek bármi köze az apját ért áramütéshez? Tisztelettel köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza áramütés hatása témában

Tisztelt Érdeklődő!

A lánya panaszainak (illetve az Ön által panaszoknak előadott gondjainak) biztos hogy nem lehet az oka az apja által 12 évesen elszenvedett áramütés.

Ha a lánya valóban fél, mindenképpen forduljon háziorvosához, aki ha indkoltnak tartja, további kivizsgálásra irányítja.

Remélem, az Ön által felsorolt gondokon kívül egyéb szervi megbetegedés nem áll a háttérben.

Megnyugtató kivizsgálást kívánok!

Kérdés: 2012. augusztus 09., 18:47; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 23:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata