Érdeklődés gerinc MR értelmezéséről

A következő leletet kaptam MR vizsgálatról: A lumbális lordosis megtartott. A lumbállis csigolyatestek magassága megtartott, területükön pathologiás lágyrész eltérés nem látható. A lumbális gerincen kezdődő spondylosis látgható. A kisizületek területén arthrosis látható. A lumbalis intervertebralis discusok jelmenete a T2 jellegű képeken csökkent, ez degeneratiora jellemző. A conus medullaris az T.XII. csigolyatest magasságában végződik, kiterjedése átlagos, területén egyértelmű kóros jeleltérés nem látható. A T.X./XI., T.XI/XII., a T.XII./L.I. discus lelapult, területükön minimális lapos előboltosulás látható. Az L.III./IV. discus területén körkörös előboltosulás látható. Az L.IV.- V. discus területén széles alapú lapos előboltosulás látható. Az L. V./S.I. discus lelapult, területén széles alapú bal túlsúlyú előboltosulás látható, az eredő bal S.1. gyök komprimált. Kérem segítsen megmagyarázni mi ez, mennyire súlyos, befolyásolja-e az életvitelemet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza gerinc MR témában

Tisztelt Érdeklődő!

Egy MR lelet nem befolyásolja az életvitelét, ugyan olyan lesz ezután is az életvitele, mint a vizsgálat előtt. Nagy betegszámon bizonyították be, hogy a beteg panaszai, életvitele, és az Mr-n leírt porckorong elváltozások közott semilyen összefüggés nincs.

Aki boldog, és szereti az életet, a munkáját, az gyorsan megtanul együtt élni a pockorong-betegségével, és ha éppen hegyi túrára megy, hát bedob néhány fájdalomcsillapítót a hátizsákjába.

Aki elkeseredett, boldogtalan, esetleges depressziós, az ágynak esik, kúráltatja magát, és az egész életét alárendeli a betegségének.

a véleményt gondolom direkt lehagyta, pedig az lenne a lényeg. Az utolsó ágyéki porckorong sérvre gyanus elváltozását írták le, ami fájhat, az is előfordulhat, hogy meg kell műteni, ezt nyilvánvalóan a kezelőorvosával már megbeszélte. a porckorongsérv 55 évesen nem súlyos betegség, ilyenkor már komolyabb próblémák is előfordulnak.

Hog mennyíre befolyásolja az életét. ez csakis Önön múlik.

Kérdés: 2012. július 31., 11:12; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 17:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...