Lab tartos zsibbadasa

Tisztelt Doktor Ur / Doktornö! Paromrol van szo, 64 eves, föleg ülö munkat vegzö, keveset mozgo ember. Etkezeshez fogyaszt sört, vagy bort, mertekkel.Egy üzleti targyalas utan hazajött este, lefeküdt aludni, es reggel arra ebredt hogy zsibbad a jobb laba, a kezfeje, es a jobb arcanal melegebbet erez. (A lab fejeröl is szo van, es a talp) .Ennek harom honapja, es nem mulik.a neurologus, es az akupunktura sem segitett, senki nem tudja az okat. Ami kiderült a vizsgalatok utan: NEM AGYVERZES. Kicsit magasabb volt a vernyomasa, most ez is szinten van. A kedve, leli allapota teljesen megvaltozott, levert. Aluszekony. Eves utan almos lesz, alszik kicsit, de ejjel pedig alvaszavarokkal küzd, többször felkel, dolgozik 1, 5-2 orat, majd visszadöl. Fontos megjegyezni, hogy ez elötte is hasonlo volt, ugy 2 eve van ez igy. Etvagya hol jobb, hol rosszabb, de nem eszik sokat, az biztos. 178 cm magas, es 105 kg. Neha kicsit többet iszik, egy-egy etkezesnel egy fel üveg bort, de ez allitolag nem befolyasol sokat, mondta a neurologus. Keze nem remeg, nincsenek gyomorpanaszai, de a laba egyre rosszabb. Gyogyszert nem szed, kizarolag csak egy svajci komplex vitamint, a Supradint, mar evek ota. Nem dohanyzott soha. A lab folyamatosan zsibbad, a labfej föleg (csak a jobb oldalon) , de ez mintha kezdene a labra is kiterjedni. A reflexek tökeletesek.De a jobb labon az elsö harom ujj allitolag erzeketlen bena. De viszont mozgatni tudja, azt lattam. 42 eves koraig aktiv sportolo volt, azota persze semmi különösebb, nagy ritkan uszas. A mozgast az en magam is hianyolom nala. Par eve erte egy otthoni baleset, minek soran elesett, es a jobb labat erösen beütötte, kesöbb a körme is leesett a nagy labujjarol, ennek 14 eve. A neurolgous szerint ez nem befolyasolo tenyezö. Ertetlenül allunk a temahoz, a neurologus nem tudta megallapitani mi lehet a baj, allitolag valami nagyon ritka dolog. Kerem, hogy segitsenek, amit csak tudtam leirtam. Elöre is köszönöm a segitseget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza lábzsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük bizalmát, de látatlanban még ilyen részletes leírásnál sem lehet diagnózist felállítani. Ha a stroke-t kizárták, remélhetőleg nagyobb baj nem lehet, ha alsóvégtagi érszűkületre utaló tünetek nem láthatóak.

Kérdés: 2012. július 29., 23:02; Megválaszolva: 2012. július 30., 23:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....